Dan Iosif, unul dintre politicienii nominalizati de procurori in dosarul bratarilor dacice, sustine ca fostul premier Nastase nu e strain de ancheta.

Senatorul PSD Dan Iosif sustine ca, din cite stie el, „doar Adrian Nastase a fost chemat sa dea declaratii la Parchet despre bratari". Procurorii Parchetului General au prezentat luni seara patru dintre cele 15 bratari dacice recuperate. Seful Sectiei de Urmarire Penala, Marius Iacob, a afirmat ca Nastase si Iosif sint cercetati, dar impotriva lor nu s-a inceput inca urmarirea penala.

Al doilea atac

Declaratia de ieri a lui Iosif nu este prima referire a acestuia la Nastase in ancheta bratarilor. In vara lui 2005, fostul consilier al lui Ion Iliescu a povestit ziaristilor ca a provocat o discutie aprinsa pe aceasta tema la grupul parlamentar PSD. El i-a cerut lui Adrian Nastase sa-si apere membrii de partid si sa protesteze fata de actiunea procurorilor. Nastase, sustine Iosif, ar fi spus ca si el este deranjat de banuiala care se arunca asupra sa si i-ar fi trimis o scrisoare lui Ilie Botos, seful Parchetului General, in care se revolta fata de demersurile facute de procurori, pe care le considera „inadmisibile".

Intrebat cum comenteaza afirmatia lui Dan Iosif, Adrian Nastase ne-a declarat: „Nu am idee de ce spune asta. Niciodata nu am dat declaratii in acest dosar".

Politistii le-au cautat acasa la Dan Iosif

Nici Dan Iosif nu recunoaste ca ar avea legatura cu afacerea de tezaur. „O singura data au venit la mine acasa doi politisti de la Crima Organizata si au cautat prin casa bratarile. M-au pus sa semnez o consemnare scrisa a discutiei cu mine, dar nu am fost de acord. Oricum, daca aveam o bratara dacica nu le-as fi dat-o pentru ca detinerea nu este interzisa", ne-a declarat Dan Iosif. Senatorul sustine ca are foarte multe colectii de obiecte de tezaur, dar nici o bratara dacica. De altfel, el spune ca, desi nu le-a vazut, obiectele prezentate de procurori nu sint cele reale. „Nici un colectionar nu ar face imprudenta sa stearga urmele timpului de pe bratari. Acelea nu sint autentice pentru ca luceau."