Bucurestenii sint lideri la toate tipurile de credite, dar, in provincie, situatia e nuantata: ardelenii se imprumuta pentru casa, iar muntenii ca sa consume.

Mai mult de o treime din valoarea imprumuturilor ipotecare acordate de ban
Bucurestenii sint lideri la toate tipurile de credite, dar, in provincie, situatia e nuantata: ardelenii se imprumuta pentru casa, iar muntenii ca sa consume.

Mai mult de o treime din valoarea imprumuturilor ipotecare acordate de banci pina la finalul lunii noiembrie a anului trecut au fost contractate de bucuresteni, potrivit ultimelor statistici ale Bancii Nationale. Astfel, conform bancii centrale, valoarea totala a creditelor ipotecare se ridica la 7,8 miliarde RON, iar din aceasta suma, 3,02 miliarde, adica 38%, au fost contractate de bucuresteni.

Pe locul doi in clasament, dar la mare distanta, se plaseaza clujenii, care, pina la finalul lui noiembrie, aveau contractate credite ipotecare de 434,5 milioane RON (adica doar 5% din totalul national), fiind urmati de locuitorii din judetul Brasov, cu 261 de milioane (doar 3%) din total.

Din punctul de vedere al contractarii de credite de consum, lider este, evident, tot Bucurestiul, cu 6,9 miliarde RON, dar proportia detinuta de bucuresteni in totalul imprumuturilor acordate la nivelul intregii tari este mai mic decit in cazul creditelor ipotecare, de doar 23% - la nivel national, creditele de consum se ridica la 29,9 miliarde RON.

Liderii provinciei sint insa argesenii, care au contractat credite de consum in valoare totala de 1,12 miliarde RON, adica 3,7% din totalul national.

Numarul total al clientilor neguvernamentali se ridica, la sfirsitul lui noiembrie, la 18,5 milioane (persoane fizice si firme), dintre care 3,3 milioane doar in Bucuresti. Din totalul national, numarul persoanelor fizice care au relatii cu sistemul bancar se ridica la 17,3 milioane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.