Seful Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) face apel la autoritatile locale sa aloce bani pentru achizitia unor generatoare de curent in cazul a 13 spitale, singurele din Capitala lipsite de astfel de agregate. "Am fost preo
Seful Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) face apel la autoritatile locale sa aloce bani pentru achizitia unor generatoare de curent in cazul a 13 spitale, singurele din Capitala lipsite de astfel de agregate. "Am fost preocupat ca toate spitalele de urgenta sa aiba generatoare de curent", afirma ieri, potrivit Mediafax, Adrain Neacsu. "Din totalul celor 30 de spitale bucurestene, doar 13 unitati sanitare, intr-adevar de mai mici dimensiuni si nu toate cu sali de chirurgie - exceptie face Spitalul Colentina - nu au inca un grup electrogen", a spus Neacsu, director executiv DSPMB. Potrivit datelor centralizate la DSPMB, cele 13 unitati sanitare fara grup electrogen sunt: Sp. de Pneumoftiziologie din Sos. Stefan cel Mare, Sp. de copii "Dr. V. Gomoiu", Centrul Metodologic de Reumatologie "Dr. I. Stoia", Sp. Colentina, Sp. Clinic de Ortopedie Foisor, Sp. Clinic "Malaxa", Sp. Clinic Coltea, Sp. de Psihiatrie "Gorgos", Sp. Clinic "V. Babes", Sp. Clinic de Dermatologie, Sp. Clinic de Psihiatrie "Dr. Al. Obregia", Sp. de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Sp. Clinic "Prof. Dr. Th. Burghele" si Centrul de Evaluare Toxicomani "Sf. Stelian". Chiar daca Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" au cate doua grupuri electrogene, in primul caz trebuie schimbate ambele, iar in al doilea unul.
Luni, in timpul unei pene de curent, in Capitala, aproape 140 de interventii chirurgicale erau in derulare. Marea majoritate au fost continuate fara probleme, insa la Spitalul Colentina au existat probleme - sangele de la hemodializa s-a coagulat, iar interventia chirurgicala in cazul unui pacient cu afectiune ortopedica a fost amanata desi acesta fusese anesteziat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.