Documentele originale care atesta indeplinirea conditiilor de studii in vederea recalcularii pensiei vor fi depuse pana la data de 1 ianuarie 2008. Intr-un Ordin al Ministrului Muncii, publicat in Monitorul Oficial din august 2004 se preciza ca in si
Documentele originale care atesta indeplinirea conditiilor de studii in vederea recalcularii pensiei vor fi depuse pana la data de 1 ianuarie 2008. Intr-un Ordin al Ministrului Muncii, publicat in Monitorul Oficial din august 2004 se preciza ca in situatia in care din documentele (diploma sau foaia matricola) nu rezulta forma de invatamant (cursuri de zi) si dupa caz, durata normala a studiilor, la cererea de recalculare a pensiei se va anexa si o declaratie pe propria raspundere care sa ateste indeplinirea conditiilor din Legea 19/2000. In plus, in termen de 6 luni calculat de la data emiterii deciziei de recalculare a pensiei, trebuia prezentat documentul original care sa ateste indeplinirea conditiilor privind forma de invatamant si durata studiilor. Prin Ordinul ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, publicat ieri in MO, s-a stabilit ca aceste documente pot fi prezentate pana la 1 ianuarie 2008. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.