Primaria Capitalei a pregatit calendarul santierelor pe anul 2007. Luna aceasta vor incepe lucrarile la cinci strazi, dar si la noile linii de metrou.

De azi, municipalitatea va incepe lucrarile de reabilitare si modernizare a Pietei Eroii Revolutiei ce vor fi finalizate abia in aprilie 2008. Pe timpul lucrarilor, traficul general in zona va fi restrictionat, prin afectarea a cite doua benzi de circulatie, adiacent liniilor de tramvai. Tot din 8 ianuarie, vor demara lucrarile privind reabilitarea conductei publice de gaze naturale pe Strada Giurgiului. Pe parcursul derularii proiectului, adica pina in 5 februarie 2008, traficul va fi inchis pe sensul de circulatie Cimitirul Bellu - Piata Progresului, pe tronsonul cuprins intre Piata Eroii Revolutiei si strada Bazaltului.

Strazi inchise de luna aceasta

In zilele urmatoare vor fi deschise santiere in zonele: Ionescu-Sisesti, Basarab, Colentina-Mosilor, Soseaua Pipera-Barbu Vacarescu, DN1, Oltenitei, Berzei-Buzesti, Compozitorilor, Timisoara, Razoare. Tot de luna aceasta vor incepe lucrarile si la liniile de metrou 5 si Otopeni. Anul acesta vor intra in reparatii 80 de strazi, dintre cele 120 ramase de reparat pina la sfirsitul anului 2008. Printre arterele care vor fi blocate se numara: Regina Elisabeta-Bulevardul Kogalniceanu, Bulevardul 1 Decembrie, dar si realizarea culoarului de legatura dintre cartierul Rahova si Piata Victoriei pe traseul Buzesti - Bulevardul Uranus - Hasdeu - Calea Rahova. Totodata, pe mai multe artere se va circula pe un singur sens. ĄCiteva zeci de strazi, majoritatea de o parte si de alta a Dimbovitei, vor avea circulatia in sens unic. Aceasta masura va duce la descongestionarea traficului", a explicat Gheorghe Udriste, directorul Directiei de Transport din cadrul Primariei Capitalei.