Politica energetica a Romaniei ca stat membru UE trebuie sa asigure o crestere economica durabila si sa puna accent pe diversificarea mix-ului energetic si valorificarea carbunelui de inalta eficienta, potrivit proiectului strategiei post-aderare, el
Politica energetica a Romaniei ca stat membru UE trebuie sa asigure o crestere economica durabila si sa puna accent pe diversificarea mix-ului energetic si valorificarea carbunelui de inalta eficienta, potrivit proiectului strategiei post-aderare, elaborat de Guvern. "Sectorul energetic trebuie sa faca fata principalelor provocari care se manifesta la nivel intern si global: securitatea alimentarii cu energie, cresterea competitivitatii economice si reducerea impactului asupra mediului inconjurator", prevede proiectul de strategie. Pentru asigurarea securitatii alimentarii cu energie, autoritatile romane vor sustine programul nuclear, urmarind punerea in functiune a unitatilor 2, 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda. Totodata, vor cauta diversificarea surselor de energie din import prin realizarea proiectelor de interconectare Nabucco, Arad - Szeged, Giurgiu - Ruse si Constanta - Trieste. De asemenea, Romania va demara constructia unui terminal de gaz lichefiat la Constanta, avand in vedere potentialul ridicat de stocare de care dispune. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.