Una dintre marile ingrijorari care ar trebui sa bintuie Uniunea Europeana este felul strigator la cer in care clasa politica romaneasca trateaza obligatia declaratiilor de avere.

Politicienii din tara noastra nu mai au nici un Dumnezeu
Una dintre marile ingrijorari care ar trebui sa bintuie Uniunea Europeana este felul strigator la cer in care clasa politica romaneasca trateaza obligatia declaratiilor de avere.

Politicienii din tara noastra nu mai au nici un Dumnezeu, nici un reper, nici o urma de rusine, de onestitate si de bun-simt. Spectacolul lui Vadim din Parlamentul Romaniei este bomboana de pe coliva moralei publice romanesti. Daca lucrurile vor evolua in acest fel, ne asteapta un formidabil spectacol al degradarii tarii, intretinut de extraordinarul potential de hotie, de fanariotism balcanic, de tupeu si josnicie care ne anima conducatorii. O tiganie nerusinata hranita de tupeul armatelor de sefi ai Romaniei care au acceptat aderarea, dar nu vor sa se integreze in regulile de joc economic, juridic si de transparenta. Cum anume poti interpreta toate mizeriile, sfidarile, porcariile cu iz monden ale ultimelor declaratii de avere cu daruri de milioane de euro pe la nunti si tot felul de alte inventii in dosul carora sta ascunsa coruptia potentiala? Ce face Fiscul? Ce fac procurorii? Ce face SRI? Nu are cine sa apere legea, iar statul de drept este distrus chiar de catre cei care ar trebui sa-l sustina. Senzatia pe care o am este ca mentalul colectiv remanent comunist al clasei politice a inradacinat in mintea si in apucaturile mai-marilor faptul ca legea este doar pentru cei mici. Ca functiile din stat asigura imunitate juridica. Esti in scaunul puterii, esti parlamentar, esti ministru, consilier judetean, director de directie sau de regie de stat, esti rector universitar, nu te mai supui controlului public. Cine dintre inspectorii de la Fisc ar trebui sa-i verifice pe cei care se sustrag declaratiilor de avere? Care dintre procurori ar trebui sa se autosesizeze in fata minciunii sfruntate? A bataii de joc la adresa opiniei publice? Toata bucuria aderarii se spulbera din cauza nesimtirii diriguitorilor. A tupeului. A faptului ca ne saboteaza viitorul european cu aceleasi magarii. Cu aceeasi lacomie care va capata dimensiuni apocaliptice o data cu miliardele de euro care vor veni din bugetul european. Am crezut pret de un revelion ca vom fi altfel. Nu e adevarat, sintem tot cu hotii nostri, tot cu nerusinarea specifica, tot cu politicianismul de doi bani. Am mai spus-o: in ce ne priveste, Uniunea Europeana ar trebui sa ia o decizie istorica si sa dubleze procurorii si inspectorii de la finantele publice, judecatorii, ba chiar si departamentele serviciilor secrete cu omologi britanici si nemti. Doar asa am putea fi siguri ca vom scapa de hotiile nomenclaturii pe model securist si ceausist care ne bintuie de atita amar de vreme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.