N-a mai lansat de mult un hit, dar s-a mentinut in atentia publicului datorita grupului Divertis. Nu a dorit sa-si asigure sinii, cum au scris ziarele, dar ar face un copil, nefiind casatorita. Pregateste un album si isi doreste pentru la anul un mare concert, la Sibiu. Vorbim aici despre Monica Anghel.

De multi ani nu ai mai lansat nici un hit. A cui e vina?

Producatorii nu au vrut, pina de curind, sa semneze un contract cu mine. Nu stiu de ce. E si vina compozitorilor, intr-o oarecare masura. Dar nici eu nu m-am zbatut. Nu sint genul de om care se roaga sa i se scoata un album. Am semnat un contract cu Roton si lucram la un album. Piesele sint facute de Costi Ionita, Cristi Faur si Puya.

Te-ai mentinut in atentia publicului datorita grupului Divertis.

Avind in vedere ca n-am mai facut nimic pe plan muzical, a fost un lucru extraordinar ca am lucrat cu ei. Le multumesc pentru ca sint prietenii mei de atitia ani.

Unde ai cintat in perioada asta?

La petreceri de firma, la nunti, la botezuri. Marcel Pavel a fost cel care m-a luat cu el in foarte multe locuri... Pentru ca Sibiul este capitala culturala europeana, imi doresc foarte tare sa fac la anul un concert acolo, in Piata Mare, in deschiderea festivalului international de teatru. Cu filarmonica, cu Big Band-ul Radio, cu invitati de marca: Marcel Pavel, Ovidiu Lipan „Tandarica", Marius Mihalache, Cristi Minculescu, Nicolae Furdui-Iancu si Stefan Iordache.

Te ajuta cineva sa pui pe picioare astfel de concerte?

Singura gasesc sponsorii, singura dau telefoane. Eu nu cred intr-un manager care are mai multi artisti in subordine.

Nu prea se inghesuie regizorii sa-ti ofere un rol in film sau in teatru...

Am facut un spectacol anul trecut, la Sibiu, in regia lui Alexander Hausvater, cu Gyuri Pascu. „Derby" se numeste, un spectacol de improvizatie... Alte solicitari nu am primit. Nu e deloc ciudat, pentru ca eu nu fac compromisuri. Pentru mine e un compromis sa apar dezbracata intr-un film. Am jucat intr-un film al lui Savel Stiopul. Aveam o scena cu Banica, in care trebuia sa fiu in pat, dezbracata. N-am vrut sa ma dezbrac. Am stat cu sutienul pe mine, sub cearsaf. Imi dadusem jos doar bretelele. Nu cred ca trebuie neaparat sa te dezbraci intr-un film ca sa arati ca esti talentata.

Unii spun ca pentru arta trebuie sa faci orice.

Eu nu fac orice pentru arta. E o arta sa stii sa te dezbraci, e adevarat, dar in fata barbatului cu care ai o relatie intima.

Mai crezi in casatorie?

Nu. Dar probabil ca, la un moment dat, o sa ma casatoresc, o sa fac un copil...

E important sa fii casatorit atunci cind vrei un copil?

Il poti face si nefiind casatorit, cu conditia ca tatal sa-si asume responsabilitatea si sa-si recunoasca copilul.

Ai fi dispusa sa faci un copil nefiind casatorita?

Da.

Au existat momente in care ti-a parut rau ca nu ai dimensiuni de manechin?

Nu ma intereseaza sa fiu frumoasa pentru toata lumea, ci in ochii barbatului care ma iubeste si pe care il iubesc. Pentru public, trebuie sa cint, iar publicul sa ma placa pentru cum cint, nu pentru cum arat. Nu sint manechin.

E adevarat ca ai vrut sa-ti asiguri sinii?

Nu. O fana de-a mea, Monica Stefan, a trimis presei acest lucru. Ma deranjeaza foarte tare, pentru ca aceasta individa poate oricind sa dea un telefon cuiva din presa, sa spuna orice.

Esti o femeie vesela, cu un simt al umorului deosebit. Ce te face nesuferita?

Cind intirzii, de exemplu, intru in panica si ma enervez ingrozitor. Mai am o chestie foarte urita: daca ceva nu e in regula din cauza mea, dau vina pe altii. Sint colerica, seman cu tata.