Intimplarea face sa ma fi nascut in Giurgiu si sa-mi fi petrecut acolo copilaria si adolescenta. Sint inca legat de oras si urechea meu se ciuleste involuntar atunci cind la rubrica Meteo se indica temperatura aerului de pe malul Dunari


Intimplarea face sa ma fi nascut in Giurgiu si sa-mi fi petrecut acolo copilaria si adolescenta. Sint inca legat de oras si urechea meu se ciuleste involuntar atunci cind la rubrica Meteo se indica temperatura aerului de pe malul Dunarii. Am tinut sa precizez asta pentru a-mi intelege mai bine iritarea pe care mi-a pricinuit-o situatia incordata de la punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria. Practic, in pofida deschiderii frontierei si in dispretul oricarei logici europene, autoritatile locale s-au incapatinat sa mentina dupa 1 ianuarie un fel de taxa pe drumarit pentru toti cei care tranzitau Giurgiu spre Ruse. Intr-un final, dupa ce Antena 3, PRO TV, Prima TV, Realitatea TV, TVR 1, etc. TV au transmis de la fata locului, un telefon al dlui Basescu indreptat catre primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, a reusit sa suspende aberatia. La Prima, intr-o stire mai vasta, erau montate si citeva secvente cu declaratiile dlui Iliescu, care afisa o aroganta de arendas trezit din somn de rascoala si se rastea mitocaneste la reprezentantii soferilor veniti sa negocieze deblocarea situatiei. Morala e trista. Nici comisarul Meglena Kuneva, care sesizase deja autoritatile de la Bruxelles, nici bunul-simt elementar, nici entuziasmul integrarii, nici lobby-ul transportatorilor pe ruta balcanica, pe care taxa de giurgiuvenit, peste 100 de euro la un dus-intors, ii costa cam cit motorina, n-au fost decisive in a-l lamuri pe primarul Iliescu ca, in ultima instanta, incalca pe criterii censuale dreptul la libera circulatie in spatiul UE. Doar puzderia de televiziuni si telefonul dlui Basescu au reusit s-o faca. Ca fost giurgiuvean, felicit pe acesta cale toate aceste institutii. Din pacate, exista si giurgiuveni timpiti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.