Pagina de internet a loteriei bulgare a fost atacata, la sfarsitul saptamanii trecute, de un hacker roman. Tanarul, in varsta de numai 17 ani, s-a dat de gol punand o poza a sa in pagina index a site-ului. Totodata, el a schimbat continutul site-ului
Pagina de internet a loteriei bulgare a fost atacata, la sfarsitul saptamanii trecute, de un hacker roman. Tanarul, in varsta de numai 17 ani, s-a dat de gol punand o poza a sa in pagina index a site-ului. Totodata, el a schimbat continutul site-ului si a taiat accesul catre mai multe subsite-uri oferite de loteria bulgara. Baiatul, care s-a prezentat sub numele de Tufo-X, a schimbat doar continutul text al paginii de internet al loteriei bulgare, fara sa afecteze in nici un fel baza de date a institutiei. Hackerul a dat atacul dupa ce au fost extrase numerele la loto, insa administratorului site-ului a declarat ca numerele norocoase nu au fost schimbate de tanarul roman. De asemenea, administratorul a precizat ca "mana jucausa" nu a provocat alte daune care ar putea sa-i aduca vreun castig din acest lucru. Site-ul Loteriei Nationale a Bulgariei a fost inchis temporar, timp in care o echipa de specialisti a remediat problema. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.