Printre carti si trandafiri
Ora 10.00. In fata sediului din Atena se prezinta Mircea Geoana. Actualul presedinte al PSD ii ofera in dar presedintelui de onoare o carte despre un alt presedinte - primul de culoare al Africii de Sud - Nels
Printre carti si trandafiri
Ora 10.00. In fata sediului din Atena se prezinta Mircea Geoana. Actualul presedinte al PSD ii ofera in dar presedintelui de onoare o carte despre un alt presedinte - primul de culoare al Africii de Sud - Nelson Mandela ("Drumul spre libertate"). Dupa ce-i ureaza toate cele, Geoana se pregateste sa dea o fuga pana-n supermarket sa mai cumpere niste cadouri.
Ora 10.50. Printre trandafiri, parlamentari, apropiati ai lui Ion Iliescu si simpatizanti isi face aparitia si fostul presedinte al PSD Adrian Nastase. Cadoul este tot o carte, dar despre alt presedinte, cel al Frantei, Jacques Chirac (Tragedia unui presedinte!). "Viata unui presedinte inseamna si bucurii si neimpliniri, si necazuri, si neintelegeri, si prieteni, si adeversari politici. Atunci cand esti in viata politica, trebuie sa te astepti si la lucruri bune si la lucruri mai putin placute", declara cu subinteles Nastase. Liderul social-democrat zaboveste pana aproape de finalul petrecerii. Povesteste, la plecare, cum a petrecut la schi, in Austria, alaturi de baieti. Preturi mici si conditii bune.
Ora 11.15. Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, aduce in dar o sticla de bautura. E sampanie. Dinauntru se aude "La multi ani". Sunt Aura Urziceanu si al ei sot.
Vanghelie a cantat pentru sarbatorit
Ora 12.00. Cladirea devine neincapatoare. Cu o mana pe fursecuri si cu alta pe cozonaci, pensionarii se plang de veniturile mici. Cativa sunt suparati ca nu pot ciocni un pahar de vin. O doamna cu ochii in lacrimi ii marturiseste "domnului presedinte" ca a fost batuta. Coada de intinde pe scari, pana aproape de iesirea din sediu.
Ora 12.56. Pe ultima suta de metri, apare si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, alaturi de Aura Vasile. Vanghelie e racit cobza, pentru ca s-a dus "dezbracat" la petrecerea de sfarsit de an data de o televiziune. Dupa ce ii canta, alaturi de toata organizatia de la Capitala, "Multi ani traiasca", primarul de la cinci da sa plece. Nu inainte de a-i asigura pe ziaristi ca nu l-a "virusat" pe Ion Iliescu. "Nu inca", glumeste Vanghelie in timp ce paraseste sediul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.