Surse irakiene au declarat, in ultimele zile, ca este posibil ca cei doi, condamnati la moarte in procesul Dujail, pentru crime impotriva umanitatii, sa fie executati la sfarsitul saptamanii trecute, in prima zi lucratoare dupa sarbatoarea musulmana
Surse irakiene au declarat, in ultimele zile, ca este posibil ca cei doi, condamnati la moarte in procesul Dujail, pentru crime impotriva umanitatii, sa fie executati la sfarsitul saptamanii trecute, in prima zi lucratoare dupa sarbatoarea musulmana Eid al-Adha. Mai mult, unele voci au afirmat ca fratele vitreg al fostului dictator irakian, Barzan Ibrahim al-Tikriti, si fostul judecator Awad Hamed al-Bander ar fi fost spanzurati deja. Un consilier al premierului Nuri al-Maliki a pus, insa, capat zvonurilor legate de soarta celor doi, declarand ca data executiei nu a fost stabilita deocamdata. Condamnati alaturi de Saddam Hussein in procesul Dujail, Barzan Ibrahim al-Tikriti si Awad Hamed al-Bander ar fi urmat sa fie spanzurati in aceeasi zi ca si fostul lider irakian, executat la sfarsitul anului trecut, noteaza Mediafax.
Seful Executivului de la Bagdad, totodata membru al majoritatii siite din Irak, si-a exprimat, sambata, sprijinul pentru tribunalul care i-a condamnat la moarte pe cei trei si a declarat ca executia fostului lider irakian nu a fost un act politic. Executarea lui Saddam Hussein a fost "o afacere interna", a declarat Maliki, avertizand statele care au criticat spanzurarea fostului dictator ca Irakul si-ar putea revizui relatiile cu acestea. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.