De celebrele personaje din acel serial de desene animate, mai subtil decat pare la prima vedere, ne-am amintit cand i-am vazut pe George Copos si Gigi Becali flecarind intr-o telecabina in preajma Revelionului. Poate ca am exagerat comparandu-i cu ac
De celebrele personaje din acel serial de desene animate, mai subtil decat pare la prima vedere, ne-am amintit cand i-am vazut pe George Copos si Gigi Becali flecarind intr-o telecabina in preajma Revelionului. Poate ca am exagerat comparandu-i cu acei nostimi narozi, pentru ca ei erau sinceri, firesti, in dialogurile lor capii, pe cand cei doi "nea", George, respectiv Gigi, cei care de ani de zile se harjonesc in public direct, ori prin intermediul lacheilor din dotare, pareau doi copii-problema pusi de tovarasa diriginta sa se impace in fata colectivului. Nici macar de asta n-au fost in stare, intrucat singurul punct comun pe care ei l-au gasit - alierea impotriva dusmanului comun de la Dinamo - ambii convergand catre concluzia unica si simplista ca cei de acolo au fost, sunt si raman niste militieni. Desigur, lui Becali III ii intelegem aversiunea fata copiii lui Bula din perioada acelui regim scarbos, pentru ca-si aminteste, saracu', de cate ori era obligat sa faca slalom printre tarabe cu ligheanul de iaurt in carca, de nu l-ar fi prins nici Maricica Puica, alergat fiind de numitii militieni care-l haituiau pentru a-l perchezitiona de certificatul de producator, pe care nu-l mai avea de mult timp, intrucat il confundase cu carnetul de note si-l rupsese. Cum spuneam, lui Gigi ii acordam prezumtia de ranchiuna, dar pe fostul fruntas utecist Copos nu-l intelegem neam. Ce-o fi avand el cu militienii, ca doar isi aminteste bine ca acestia tremurau in fata lui, iar cand il trageau pe dreapta din greseala se scuzau spunand ca au facut-o doar pentru a-i cere lamuriri suplimentare in legatura cu ce a mai spus tatal lui Nicu Ceausescu la ultimul congres. Ulterior, dupa cum probabil ati aflat, cei de la Dinamo s-au amuzat copios pe seama discutiei dintre cei doi, lansand chiar cateva "rautacisme" neasteptat de potrivite si de bun gust catre acestia. Cu aceasta ocazie se pare ca s-a gasit si culmea insultei: sa ajungi de rasul militienilor. Asta cum s-o numi?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.