Preoti catolici si evanghelici au sfintit simbata biserica de gheata de la Balea Lac, in prezenta a citorva zeci de turisti.

Constructia bisericii de gheata a durat o luna, treizeci de muncitori lucrind la temperaturi extrem de scazute, pe vint si ceata, pentru ca locasul de cult sa fie gata de Boboteaza. Potrivit managerului acestui proiect, Arnold Klingeis, citat de Mediafax, „constructia acestei biserici continua proiectul de promovare a turismului romanesc si, in special, a zonei Balea, pentru ca turistii din alte tari sa vina sa ne cunoasca tara si potentialul".

Preotii ortodocsi nu au participat la sfintirea bisericii de gheata. Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, si-a mentinut pozitia exprimata in urma cu o luna. „Il felicit pe managerul proiectului pentru ce a realizat, dar noi nu ne putem juca cu bisericile care se topesc", a spus IPS Laurentiu Streza.

Preotii catolici si cei evanghelici au fost insa de acord cu o biserica de gheata multiecumenica. „Este o biserica deosebita si este binevenita. Mi se pare o idee minunata si tot minunata mi se pare si ideea de a se aduna aici persoane de mai multe confesiuni", a declarat preotul evanghelic Kurt Boltres, prezent la sfintirea bisericii de la Balea Lac.

Constructorii bisericii spera ca aceasta sa reziste alaturi de hotelul de gheata, deschis anul trecut, pina cel putin in luna aprilie.