Americanul LeVar Seals a lipsit de la convocarea de la „U" Cluj motivind ca prietena sa, Tiffany, naste pe 21 ianuarie. Anul trecut si-a prelungit vacanta de teama fumatorilor, a soferilor si a homosexualilor din Romania.

Cel mai bun jucator strain din campionatul intern de baschet in 2006 si ocupantul primului loc in topul marcatorilor din Challenge Cup, americanul LeVar Seals (foto) a revenit la vechile tabieturi, provocind indignare la „U" Mobitelco Cluj. MVP-ul echipei de pe Dealul Feleacului, care trebuia sa fie pe 3 ianuarie in sala de antrenamente, a lipsit de la reunire, motivind ca prietena lui, Tiffany, urmeaza sa nasca in jur de 21 ianuarie. Anuntul i-a infuriat pe oficialii clujeni, care au anuntat ca LeVar Seals risca sa fie suspendat din competitiile europene si chiar sa nu mai poata juca in campionatele din Europa. „Mi se pare anormal ceea ce face el, cu atit mai mult cu cit atunci cind a venit la noi a fost un nimeni in baschetul european. El nu va mai juca in Europa, pentru ca are nevoie de carte verde, iar noi nu sintem dispusi sa i-o eliberam", a declarat, pentru NewsIn, presedintele executiv al clubului, Mircea Cristescu. Amenintarile au avut efect, LeVar anuntind ca va veni la Cluj pentru meciurile internationale.

Fobie fata de masini si de fumatori

In urma cu un an, LeVar a lipsit de la antrenamente pentru ca a avut un conflict intr-un bar, pretinzind ca a fost pipait de citiva homosexuali. Americanul mai era deranjat de numarul mare de masini din Romania, de fumatorii care sint peste tot si mai ales ca in Cluj nici un restaurant nu are mincarea sa mexicana preferata, Taco’s.

„Pizza are alt gust si nu pot s-o maninc, nu exista Taco’s, iar felul meu favorit, friptura italiana, nici vorba. E o experienta dureroasa pentru mine, dar pina in luna decembrie, cind voi pleca, ma voi lamuri daca sint in stare sa rezist un an intreg. Ma sperie numarul fumatorilor, traficul ingrozitor si pericolul de accidente. Nu prea voiam sa vin, dar simteam ca trebuie s-o fac. Numai Dumnezeu a putut muta un tip ca mine, din Chicago, la mii de kilometri distanta", spunea baschetbalistul in „Clujeanul", care stie sa minuiasca zece tipuri de arme si este fan inrait al muzicii rap.