Mohamed al-Fayed doreste publicarea corespondentei regale, in special cea purtata cu printul Charles, din perioada audierilor preliminare din cadrul anchetei justitiei britanice asupra mortii printesei Diana in urma unui accident rutier la Paris, in
Mohamed al-Fayed doreste publicarea corespondentei regale, in special cea purtata cu printul Charles, din perioada audierilor preliminare din cadrul anchetei justitiei britanice asupra mortii printesei Diana in urma unui accident rutier la Paris, in 1997, informeaza The Observer. Audierile sunt programate sa inceapa astazi, la Inalta Curte din Londra. Mohamed Al-Fayed, miliardar de origine egipteana si proprietar al magazinului de lux londonez Harrod's, a declarat ca daca aceste audieri vor avea loc cu usile inchise, acest fapt va confirma teza sa conform careia fiul sau Dodi si printesa Diana au fost victimele unui complot pus la cale de serviciile secrete britanice. Conform The Observer, avocatii lui Fayed sunt de parere ca toate documentele confidentiale care au stat la baza anchetei fostului sef al Scotland Yard, Lordul John Stevens, trebuie facute publice. Politia britanica a concluzionat, in decembrie, ca printesa Diana si iubitul sau Dodi Al-Fayed au fost victimele unui "tragic accident". Mohamed Al-Fayed este convins insa ca printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, este cel care a pus la cale un complot pentru a impiedica o eventuala casatorie intre mama viitorului rege, printul William, al doilea in ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit, si un barbat de religie musulmana. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.