Suporterii constanteni au huiduit imnul Bulgariei, care a pierdut cu 24-38 primul meci din preliminariile Euro 2008.

Sub privirile a aproximativ 2.500 de spectatori, elevii antrenorilor Lucian Risnita si Nicolae Munteanu au cistigat detasat joi seara cu scorul de 38-24 impotriva nationalei Bulgariei in prima partida din grupa a 3-a de calificare la Campionatul European din 2008. Cei mai buni marcatori ai Romaniei au fost Mazilu - 9 goluri, si Jurca - 8 goluri, in timp ce liderul Bulgariei a fost Khakmakov cu cinci goluri.

„Dupa un inceput mai greu, am reusit sa obtinem o victorie clara. Asta in conditiile in care avem o echipa noua, care va trebui sa obtina rezultate din mers. Am fost surprinsi de accidentarile lui Baiceanu si Georgescu, care s-au adaugat la alte doua indisponibilitati, Stanescu si Sania", a declarat Lucian Risnita, antrenorul principal al Romaniei.

„Bulgaria a avut benzina doar in primele zece minute. Momentan sintem mai buni decit ei. Georgia este mai slaba ca noi, dar Letonia ne poate pune probleme. Avem o campanie si grea, si usoara. O calificare la un turneu final este mai importanta decit cistigarea Cupei Challenge cu Steaua", a declarat Viorel Mazilu.

Trei dintre handbalistii romani au iesit de pe teren cu tricourile rupte de adversari. In tribune s-a aclamat mult, dar s-a si huiduit. Suporterii echipei nationale au fluierat indelung imnul vecinilor nostri de peste Dunare, insa nici ei n-au ramas tacuti atunci cind s-a intonat imnul Romaniei. Toate s-au petrecut sub ochii a 20 de autoritati locale si invitati bulgari, printre care si Svetlana Velikova, guvernatorul Silistrei.

In retur, slavii au anuntat ca isi vor vinde scump pielea. Sirbul Josif Petkovici, antrenorul bulgarilor, a declarat pe un ton amenintator ca va recurge la toate mijloacele pentru a cistiga cele doua puncte. Returul are loc duminica, la Gabrovo, in programul nationalei figurind inca cinci intilniri, dintre care doua (cu Georgia, pe 14 ianuarie, si cu Letonia, pe 21 ianuarie) tot la Constanta.