Largirea formulei de conducere a PNL, imprumutata de la opozantii din PSD, are si scopul de a intari controlul conducerii centrale in teritoriu, prin acoperirea celor opt regiuni de dezvoltare. Surse din conducerea PNL ne-au precizat ca prin aceasta strategie, premierul are intentia de a se asigura ca, indiferent de traiectoria pe care o va capata partidul nou-nout clocit de Stolojan, acesta nu va starni valuri in fialialele PNL. "Premierul nu mai vrea razmerite in Moldova sau rezolutii elaborate peste noapte in fialialele din Muntenia", ne-au explicat sursele citate.
Toti vicepresedintii premierului
"Tariceanu le da alor lui functii. Deja erau destui nemultumiti. Ludovic Orban nu a prins nici o functie, nu a fost nici primar in Capitala si nici ministru la Agricultura. Norica Nicolai a tot visat sa prinda un portofoliu, dar nu a reusit. Crin Antonescu a ajuns sa reprezinte doar o voce izolata la Camera Deputatilor. Pentru a nu da curs nemultumirilor, Tariceanu intentioneaza sa-i puna pe toti pe picior de egalitate: ii face vicepresedinti", au sustinut sursele. Acestea au explicat ca singurul liberal care ar fi putut sa rivalizeze cu primul-ministru pentru functia de presedinte al PNL este Crin Antonescu, liderul de la Camera sustinand ca nu are de gand sa intre intr-o astfel de cursa.
Efectul de bumerang
Sursele au sustinut, insa, ca largirea echipei de la carma PNL ar putea declansa, la un moment dat, un veritabil efect de bumerang pentru premierul Tariceanu. Potentiala numire in functii de conducere a liberalilor Crin Antonescu si Norica Nicolai, personaje care nu au cracnit doar o singura data impotriva premierului, ar putea avea pe viitor urmari nu tocmai placute premierului.