Duminica, 7 ianuarie, crestinii ii praznuiesc pe Sfantul Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului. Proroocul ii boteaza in Iordan pe cei care ii asculta predicile, acest ritual simbolizand schimbarea felului de viata. In datina populara, lui Ioan
Duminica, 7 ianuarie, crestinii ii praznuiesc pe Sfantul Ioan Botezatorul, Inaintemergatorul Domnului. Proroocul ii boteaza in Iordan pe cei care ii asculta predicile, acest ritual simbolizand schimbarea felului de viata. In datina populara, lui Ioan i se mai spune si Nanasul lui Iisus si este considerat patronul pruncilor, pe care-i ajuta sa nu moara nebotezati. De asemenea, Sfantul Ioan "boteaza gerul", iar frigul se mai inmoaie. Aproximativ 13 la suta din populatia Romaniei isi serbeaza ziua de nume pe 7 ianuarie, statisticile la nivel national aratand ca peste 1,7 milioane de persoane il au ca patron spiritual pe Sfantul Ioan. Ministerul Administratiei si Internelor a comunicat, ieri, ca din totalul romanilor care poarta prenumele Ioan sau Ioana si derivatele acestora (Ion, Ionica, Ionica, Ionut, Ionel, Ionela), 1.392.207 sunt barbati si 338.440 sunt femei. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.