Intrarea lui Codrut Seres in dosarul spionilor a facut ca judecarea acestuia sa se blocheze intre instante. Intre timp, procurorii au adus si alte dovezi.

Doi dintre acuzatii de spionaj si tradare din dosarul privatizarilor ramin deo
Intrarea lui Codrut Seres in dosarul spionilor a facut ca judecarea acestuia sa se blocheze intre instante. Intre timp, procurorii au adus si alte dovezi.

Doi dintre acuzatii de spionaj si tradare din dosarul privatizarilor ramin deocamdata in arest. Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat ieri competenta in favoarea Inaltei Curti la cererea de revocare a masurii de arestare preventiva facuta de Dorinel Mucea. Iar in cazul contestatiei la executare a masurii arestarii preventive depuse de Vadim Benyatov, pronuntarea asupra competentei Curtii a fost aminata pentru lunea viitoare. Instanta a trebuit sa solutioneze si o exceptie de competenta ridicata de reprezentantul Parchetului, care a sustinut ca instanta care trebuie sa judece acest caz este Inalta Curte de Casatie si Justitie, din cauza faptului ca in dosar este invinuit si Codrut Seres, care, la momentul savirsirii faptelor pentru care este incriminat, era demnitar. Fostul ministru este acuzat de tradare prin divulgare de secrete.

Mai multe volume de dosare

Surse judiciare ne-au declarat ca in ultimele doua saptamini au aparut noi probe impotriva lui Codrut Seres, din intreaga gama de acte de urmarire penala: audieri, documente, desecretizari ale unor inregistrari de convorbiri telefonice. De altfel, rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui Seres, depusa ieri la dosar de catre procurori, cuprinde si transcrierea convorbirilor telefonice pe care fostul demnitar le-ar fi avut cu membri ai grupului Stancev. Numarul volumelor dosarului de spionaj a crescut in doua saptamini de la 68 la 120. In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea ministru implicat in dosar, Zsolt Nagy, Comisia speciala prezidentiala nu a raspuns inca cererii procurorilor de incepere a urmaririi penale impotriva sa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.