50 de fotografii expuse ieri la Palatul Parlamentului scot la lumina locuri si oameni ascunsi prin colturi uitate de tara.

"Frumusetile impartasite ale Romaniei" au fost adunate de la 44 de organizatii nonguvernamentale care activea
50 de fotografii expuse ieri la Palatul Parlamentului scot la lumina locuri si oameni ascunsi prin colturi uitate de tara.

"Frumusetile impartasite ale Romaniei" au fost adunate de la 44 de organizatii nonguvernamentale care activeaza in preajma zonelor protejate de pe teritoriul Romaniei, viitoare arii Natura 2000, dupa cum declara Florentina Florescu, reprezentant WWF. "Retezatul, Cheile Gradistei, Creasta Cocos din Maramures, Delta Dunarii, Dumbravita din Brasov, Buila Vinturarita din Vilcea, Parcurile Nationale Bucegi, Piatra Craiului si Apuseni au intrat in zoomul fotografilor care au vrut sa sensibilizeze opinia publica pentru pastrarea unor bogatii pe care Europa le-a pierdut in mare parte. Am ales Palatul Parlamentului pentru ca, in primul rind, parlamentarii trebuie sa afle despre obligatia Romaniei de a identifica si proteja siturile Natura 2000", mai spune angajatul WWF. Maramuresul fotogenic

Florentina Florescu s-a numarat si ea printre cei care au imortalizat atit in 2005, cit si in 2006 imagini pentru care organizatia din care face parte pledeaza cu patos. "Am ales Maramuresul si portul popular specific zonei, traditiile fiind foarte bine transferate aici din generatie in generatie. Am intilnit oameni buni pentru ca asa sint ei, pur si simplu, care te invita in case si-ti vorbesc deschis despre viata lor", marturiseste Florescu. Printre expozantii de la Palatul Parlamentului se numara si un francez si un norvegian, ambii membri WWF in tarile lor. "Michel Gunther a fost in Parcul National Retezat, Gradistea Muncelului si Domoglez Valea Cernei, in timp ce Ronny Frimann a pozat prin Retezat, Maramures si Parcul National Piatra Craiului", detaliaza Florentina Florescu.

Vezi galeria foto


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.