Absenta de mai bine de un deceniu de la toate turneele finale ale competitiilor majore internationale, reprezentativa masculina de handbal a Romaniei pare sa-si fi readus aminte ca are de aparat un blazon aureolat cu patru titluri mondiale si a debut
Absenta de mai bine de un deceniu de la toate turneele finale ale competitiilor majore internationale, reprezentativa masculina de handbal a Romaniei pare sa-si fi readus aminte ca are de aparat un blazon aureolat cu patru titluri mondiale si a debutat in forta in preliminariile Euro 2008, spulberand modesta selectionata a Bulgariei, cu scorul de 38-24 (15-12). Si asta, in conditiile in care antrenorii Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu nu i-au avut la dispozitie pentru meciul de la Constanta pe cei mai valorosi jucatori ai momentului, din lot lipsind din varii motive portarul Rudi Stanescu, dar si jucatorii Sania, Georgescu si Baiceanu.
Aflati la inceput de drum spre turneul final al Euro 2008, handbalistii tricolori n-au ratat ocazia de a face scor cu o selectionata bine construita fizic, dar extrem de rigida, care a reusit sa le ridice probleme doar in momentele de deruta din tabara noastra. De altfel, dupa un start mai greoi, handbalistii romani s-au instalat la carma jocului dupa numai sase minute (scor 5-4) si nu au mai cedat initiativa pana la final, cand tabela a inregistrat o diferenta uriasa de 14 goluri, spre bucuria fanilor din Constanta, care au asistat, mai ales dupa pauza, la un adevarat regal handbalistic. Conform statisticii primul meci din grupa a III-a a play-off-ului Euro 2008, cei mai pragmatici jucatori ai echipei noastre s-au dovedit a fi coordonatorul de joc Mazilu (9 goluri, dintre care 8 de la 7m), sustinut foarte bine de Jurca (8) si Petrea (5), dar si de debutantii Ciubotariu (4) si Sadoveac (3), in vreme ce de la oaspeti s-a remarcat Khakmakov (5). In stilu-i deja cunoscut de la echipa de club, antrenorul Lucian Rasnita a incercat la final sa-si mentina jucatorii cu picioarele pe pamant si a atras atentia ca returul din Bulgaria, programat sa se dispute, duminica, de la ora 17, va fi foarte dificil, chiar daca au castigat la o diferenta atat de mare. "Dupa un inceput mai greu, am reusit sa obtinem o victorie clara. Asta in conditiile in care avem o echipa noua, care va trebui sa obtina din mers rezultate. In prima repriza nu am jucat la valoarea noastra, dar totusi a fost o diferenta clara intre cele doua echipe. Ne asteapta un retur dificil, pentru ca Bulgaria este o echipa artagoasa si stiu ca 14 goluri in handbal, la ora actuala, nu mai inseamna nimic", a punctat Rasnita, in vreme ce unul dintre veteranii echipei, Marius Stavrositu, a subliniat faptul ca meciul a fost mai dificil in prima parte din cauza indisciplinei tactice. "Inceputul mai greu din partida de joi il pun pe seama faptului ca fiecare si-a dorit sa-i demontreze antrenorului ca poate face parte din echipa nationala. Este un prim pas cu dreptul, important pentru noi, deoarece in Bulgaria ne asteapta un retur greu", a concluzionat Stavrositu. Reamintim ca Romania face parte dintr-o grupa in care se mai regasesc Bulgaria, Georgia si Letonia, iar prima clasata la finalul meciurilor din aceasta faza va obtine vizele de acces pentru barajul spre turneul final al Euro 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.