Proiectul Uniunii Europene de Radio "Orasele muzicii", prin care este pusa in valoare viata muzicala a unui centru cultural si care cuprinde concerte camerale, simfonice, world music si jazz, ajunge, in perioada 19 - 26 ianuarie, la Bucuresti, prin i
Proiectul Uniunii Europene de Radio "Orasele muzicii", prin care este pusa in valoare viata muzicala a unui centru cultural si care cuprinde concerte camerale, simfonice, world music si jazz, ajunge, in perioada 19 - 26 ianuarie, la Bucuresti, prin intermediul postului Radio Romania Muzical (RRM), anunta Mediafax. RRM va organiza o serie de manifestari artistice cu public, reunite sub genericul "Bucuresti - oras al muzicii". In fiecare stagiune a proiectului sunt prezentate patru orase muzicale, principiul fiind alternanta intre centrele muzicale celebre si cele mai putin cunoscute. In stagiunea 2006-2007, cele patru orase sunt Bruges (septembrie 2006), Washington (decembrie 2006), Bucuresti (ianuarie 2007) si Berlin (aprilie 2007). Potrivit RRM, un principiu major care a stat la baza alcatuirii programului pentru "Bucuresti - oras al muzicii" a fost reflectarea vietii muzicale a capitalei Romaniei in diversitatea sa prin crearea - pentru membrii Uniunii Europene de Radio - a unor concerte reprezentative atat din punct de vedere componistic cat si interpretativ, care vor fi transmise prin satelit. Manifestarile muzicale vor avea loc la Ateneul Roman, la Sala "Cerchez" a Muzeului National Cotroceni, la Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziunecu si in Aula Palatului Patriarhal. Concertele si recitalurile de la Bucuresti vor ajunge, prin intermediul Uniunii Europene de Radio, in tari precum Austria, Elvetia, Spania, Irlanda, Polonia, Rusia, Suedia, Portugalia, Danemarca, Serbia, Croatia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Bulgaria si Canada. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.