Interesul operatorilor low-cost pentru Romania si Bulgaria a crescut dupa ce aceste tari au aderat la Uniunea Europeana.

Aderarea la UE va aduce mai multi turisti in Romania. De asemenea, numarul romanilor care vor calatori in strainatate fie pentru a-si cauta de lucru, fie doar in scop turistic va creste. Astfel, operatorii aerieni low-cost vor deveni mult mai interesati de Romania.

Chiar daca deja exista companii de acest tip care opereaza din Romania, conform agentiei Rompres si alte companii low-cost

si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca din 2007: Ryanair, GermanWings si Easyjet. De la 1 ianuarie, orice companie autorizata in UE poate sa zboare fara probleme si in Romania. Aeroportul Baneasa din Bucuresti, gazda predilecta pentru companiile low-cost, asteapta o crestere cu 50 la suta a traficului, pina la un milion de pasageri in 2007.

Zboruri noi

Alti operatori isi vor extinde portofoliile. Astfel, compania maghiara low-cost Wizz Air va lansa primul zbor al companiei pe relatia Bucuresti - Londra pe 15 ianuarie, informeaza Rompres. Pretul unei calatorii va fi de circa 150 de euro, inclusiv taxele de aeroport. Wizz Air, care a venit in Romania in vara anului 2006, operind pe ruta Tirgu-Mures - Budapesta, si-a extins numarul destinatiilor la sase: Barcelona, Roma, Milano, Londra, Dortmund si Budapesta, operate de pe trei aeroporturi: Tirgu-Mures, Arad si Henri Coanda din Bucuresti. Pe piata romaneasca au intrat si alte companii low-cost, precum SkyEurope din Slovacia, cu patru curse saptaminale pe ruta Bucuresti - Bratislava, respectiv Sofia - Bratislava. Cu acestea concureaza si compania romaneasca Blue-Air.