SNLO beneficiaza de stergerea unor datorii bugetare de 62 de milioane RON si creste cu pina la 11% pretul carbunelui pentru termocentrale.

Pina la sfursitul lui februarie, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va scapa de toate datoriile la bugetul de stat, a declarat, pentru NewsIn, directorul societatii, Dan Burlan.

Compania miniera se afla in topul celor mai mari datornici din judetul Gorj cu o datorie de 62 de milioane RON (mult mai mica decit a celorlalte companii miniere) dar, potrivit unui act normativ al Guvernului, datoriile vor fi sterse printr-un ajutor de stat.

„Nu mai exista nici o problema in ceea ce priveste stergerea datoriilor societatii. In cel mult 30 de zile de la primirea tuturor avizelor, SNLO va fi curata", a spus directorul, care a afirmat ca exista deja un aviz favorabil in acest sens din partea Consiliului Concurentei.

Acelasi pret din 2002

SNLO a anuntat si cresterea pretului la carbunele livrat celor trei complexuri energetice din Oltenia. Carbunele s-a scumpit cu cote cuprinse intre 8 si 11%, potrivit directorului economic al companiei, Ionel Mantog. Acesta a spus ca noile preturi au fost negociate cu majoritatea termocentralelor care merg cu lignit, cu exceptia Complexului Craiova si a Termocentralei Govora, societati care au fost insa de acord cu majorarile de pret.

Mantog a mai spus ca SNLO este singura companie care nu mai primeste subventii de la bugetul de stat si ca pretul la lignit nu a fost majorat din 2002. Oficialii ANRE spun ca este putin probabil ca termocentralele sa creasca pretul energiei pentru firme, iar o crestere a pretului reglementat pentru populatie, peste scumpirile deja aprobate pentru tot anul in curs, nu este posibila.