Politistii din Capitala incearca sa prinda mai multe grupuri de infractori care fura bani si bijuterii din locuintele batranilor sub pretextul ca vor sa ii ajute sa primeasca bani sau colete de la rudele din strainatate, a declarat, ieri, seful Servi
Politistii din Capitala incearca sa prinda mai multe grupuri de infractori care fura bani si bijuterii din locuintele batranilor sub pretextul ca vor sa ii ajute sa primeasca bani sau colete de la rudele din strainatate, a declarat, ieri, seful Serviciului Investigatii Criminale, Mihai Pitulescu. Victimele sunt, de regula, persoane trecute de 70 de ani, iar majoritatea locuiesc in sectoarele 2 si 5 ale Capitalei. Astfel, sub pretextul ca au primit colete sau bani de la rudele lor aflate in strainatate si vor sa-i ajute pentru a intra in posesia lor, hotii contacteaza victimele in apropierea locuintelor acestora pretinzand ca sunt trimisi chiar de rudele batranilor. De asemenea, infractorii le spun victimelor ca pentru a intra in posesia bunurilor trebuie sa plateasca taxe suplimentare si odata ajunsi in locuintele lor, le distrag atentia si le fura banii sau bijuteriiile pe care le gasesc. Totodata, pentru a castiga atentia victimelor, "binevoitorii" lasa in custodia acestora bijuterii din metale care imita aurul sau valuta iesita din circulatie. In unele cazuri, infractorii ii insotesc pe batrani chiar si la unitatile bancare, de unde acestia ridica diferite sume de bani pentru a plati presupusele comisioane. Un alt pretext folosit de infractori pentru a patrunde in casele batranilor este acela ca vin cu ajutoare de la Primarie. Mihai Pitulescu a mai precizat ca, in ultimele doua saptamani, au fost identificate 16 cazuri in care batranilor li s-au furat bani si bijuterii prin metoda "rude in strainatate", prejudiciile ridicandu-se la sume de zece mii de euro. "In Bucuresti opereaza trei sau patru grupari, formate din doua sau trei persoane (barbati si femei), dar identificarea acestora este dificila din cauza varstei victimelor, care nu pot furniza toate detaliile necesare, dar si a faptului ca acestia reclama cu intarziere furturile la Politie", a adaugat seful Serviciului Investigatii Criminale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.