Indicele BET-C, care reflecta trendul pietei, a urcat cu 2,15% si a ajuns la 5392 puncte, depasind precedentul record de 5278 puncte, din sedinta de miercuri. Companiile lichide au avut un castig mai ridicat, de 2,42%, astfel ca indicele BET a urcat
Indicele BET-C, care reflecta trendul pietei, a urcat cu 2,15% si a ajuns la 5392 puncte, depasind precedentul record de 5278 puncte, din sedinta de miercuri. Companiile lichide au avut un castig mai ridicat, de 2,42%, astfel ca indicele BET a urcat la 8625 puncte, nivelul maxim istoric. BET a urcat peste valoarea de 8488 puncte din 25 octombrie anul trecut. "Daca in prima sedinta SIF-urile au avut cea mai spectaculoasa evolutie, acum se pare ca stafeta a fost preluata de BRD si de companiile petroliere. Totusi, ca un element negativ, as puncta valoarea redusa a tranzactiilor de astazi", a declarat Mihai Piscan, broker la Intercapital Invest, transmite Mediafax. Toate actiunile importante au cunoscut aprecieri semnificative ale cotatiilor, cele mai vizibile pentru BRD - Groupe Societe Generale (3,5%), Rompetrol (3,4%) si Petrom (2,54%). Rulajul bursei a insumat doar 44,4 milioane lei (13,1 milioane euro), de peste doua ori sub media de circa 96 milioane lei a primelor doua sedinte din acest an. "Cred ca trendul de crestere se va mentine cel putin in luna ianuarie, pana cand investitorii vor incepe sa-si marcheze profiturile", a mai spus Piscan. Pe piata Rasdaq, tranzactiile au totalizat 2,93 milioane lei, iar indicele compozit Rasdaq-C a recuperat pierderea din ziua precedenta, urcand cu 1,84%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.