Magistratii CAB au raspuns astfel procurorilor, care au cerut instantei sa-si decline competenta, avand in vedere ca unul dintre cercetati este fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. Judecatorii au decis acelasi lucru si in judecarea cererii de
Magistratii CAB au raspuns astfel procurorilor, care au cerut instantei sa-si decline competenta, avand in vedere ca unul dintre cercetati este fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. Judecatorii au decis acelasi lucru si in judecarea cererii de revocare a masurii de arest preventiv, in cazul fostului adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Mihai Dorinel Mucea, dispunand trimiterea cauzei la Curtea Suprema, in vederea solutionarii. De asemenea, CAB va lua o decizie luni, si in cazul lui Benyatov (foto), acuzat in acest dosar, dupa ce acesta a depus ieri o contestatie cu privire la executarea masurii de arest preventiv. Procurorii DIICOT au declansat ancheta in urma unor informatii cu privire la cu existenta unei grupari organizate, constituita in jurul consultantului bulgar Stamen Stancev, care ar fi incercat sa valorifice informatii confidentiale in procesul de privatizare a unor societati stategice romanesti. In dosar, sunt cercetati Stamen Stancev, cetatean bulgar cu domiciliul in Austria, Vadim Benyatov Don, cetatean american de nationalitate rusa, precum si cehul Michael Susak si Mircea Calin Flore, cercetati in lipsa, ambii locuind in afara Romaniei. Totodata, functionarii ministeriali Mihai Dorinel Mucea, Mihai Radu Donciu si Robert Marius Neagoe, precum sI fostul Ministru al Economiei, Codrut Seres sI Ministrul Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy sunt acuzati de tradare prin trasmitere de secrete. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.