Comando-ul israelian a fost descoperit si populatia de pe strazi a inceput sa arunce cu pietre, ulterior au izbucnit schimburile de focuri. Sute de civili s-au trezit intre focuri, si televiziunea araba "Al-Jazzeera" a filmat "pe viu" desfasurarea ev
Comando-ul israelian a fost descoperit si populatia de pe strazi a inceput sa arunce cu pietre, ulterior au izbucnit schimburile de focuri. Sute de civili s-au trezit intre focuri, si televiziunea araba "Al-Jazzeera" a filmat "pe viu" desfasurarea evenimentelor. Din ordinul generalului Iair Nave, elicoptere de atac au survolat Ramallah tragand asupra centrului orasului. In oras au patruns si blindate israeliene. Patru civili palestinieni au fost ucisi si alti 19 raniti; un soldat israelian a fost transportat la spital fiind ranit usor. Analistul militar Amir Buhbut scrie in cotidianul ebraic "Maariv" ca nici macar Amir Peretz, ministrul Apararii, nu stia ce se intampla, tocmai intr-un moment delicat cand premierul Ehud Olmert se afla in convorbiri foarte importante cu presedintele egiptean, Hosni Mubarak, la Cairo. Olmert si-a exprimat regretul pentru moartea palestinienilor nevinovati. Conferinta de presa comuna s-a desfasurat ieri, la Cairo, in umbra evenimentelor sangeroase de la Ramallah. Mubarak si Olmert nu au anuntat vreun progres in cele doua probleme discutate: eliberarea soldatului Gilad Shalit rapit de extremistii din Gaza si reinnoirea tratativelor de pace israeliano-palestiniene. Mass-media israeliana e preocupata acum de intentia lui Olmert de a-l demisiona pe Amir Peretz si de a-l numi pe generalul (in rez.) Ehud Barak, fostul presedinte al Partidului Muncii, ministru al Apararii. (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.