Bulgarii sint iarasi suparati, pentru ca edilii din Giurgiu nu au scos taxa de tranzitare a centurii, asa cum spusesera.

Cu toate amenintarile comisarului european bulgar, Meglena Kuneva, ca va da in judecata primaria orasului Giurgiu
Bulgarii sint iarasi suparati, pentru ca edilii din Giurgiu nu au scos taxa de tranzitare a centurii, asa cum spusesera.

Cu toate amenintarile comisarului european bulgar, Meglena Kuneva, ca va da in judecata primaria orasului Giurgiu daca nu renunta la cele trei taxe locale de trecere a frontierei cu Bulgaria, primarul Lucian Iliescu le mentine si in 2007.

Singura concesie facuta comisarului bulgar a fost pe 1 si 2 ianuarie, cind podul de la Giurgiu a putut fi traversat gratis, pentru a ajunge in si din Bulgaria. Decizia a venit insa din partea Ministerului Transporturilor, si nu a primarului de la Giurgiu.

Taxa de tranzit si taxa de ecologizare sint percepute de municipalitatea din Giurgiu, ambele fiind in valoare de cite 45 RON. Taxa de pod, in valoare de 21,5 RON, se duce tot catre Primaria din Giurgiu. Soferii autoturismelor non-UE platesc cite 45 RON pentru fiecare masina, iar cei ai autocarelor si autocamioanelor cite 230 RON. Pe partea bulgara se aplica o taxa de drum de noua euro si una de igienizare de doi euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.