Ninsorile abundente cazute la Brasov in cursul noptii de miercuri spre joi au dus la prabusirea a 18 copaci, cateva cabluri electrice au fost rupte, iar cinci locuinte au fost inundate, stratul de zapada depasind doi metri in unele localitati din jud
Ninsorile abundente cazute la Brasov in cursul noptii de miercuri spre joi au dus la prabusirea a 18 copaci, cateva cabluri electrice au fost rupte, iar cinci locuinte au fost inundate, stratul de zapada depasind doi metri in unele localitati din judet.
Ieri dupa amiaza, in comuna Moeciu, stratul de zapada ajunsese la 1,5 metri sau 2 metri in satele Pestera si Magura. Circulatia rutiera in zona s-a desfasurat cu mare dificultate, iar turistii au ramas blocati in cabanele in care si-au petrecut revelionul. Autoritatile locale au intervenit cu utilaje pentru indepartarea zapezii.
Aproape 600 de localitati fara curent
Alimentarea cu electricitate era intrerupta, ieri, la ora 16.00, in 587 de localitati din tara, din cauza zapezii si a vantului puternic, potrivit unui comunicat al Electrica. Alimentarea cu electricitate era intrerupta in judetele Vaslui - 238 localitati, Galati - 134, Bacau -104, Braila - 44, Buzau - 30, Hunedoara - 9, Vrancea - 9, Constanta - 5, Brasov - 5, Iasi -3, Sibiu- 3 si Tulcea, Gorj si Alba, cu cate o localitate. La ora 12.00, 818 localitati erau lipsite de energie electrica, dupa ce, la ora 06.00, 1.038 de localitati aveau retelele de electricitate afectate, total sau partial. Electrica are 170 de echipe de interventie care remediaza avarii. Vremea nefavorabila a determinat avarierea a 18 linii de inalta tensiune in judetele Hunedoara, Bacau, Neamt, Vaslui, Braila, Galati, Sibiu si Brasov si la scoaterea din functiune a 147 linii electrice aeriene si a 1.976 posturi de transformare. De asemenea, vantul puternic si depunerile de gheata pe retelele electrice au provocat ruperea a 729 de stalpi de medie si inalta tensiune, majoritatea in judetele Galati - 341, Vaslui - 230 si Braila -110. De ieri, de la orele 06.00, echipele Electrica au restabilit alimentarea cu energie in circa 50% dintre localitatile unde au fost probleme in alimentarea cu energie. De asemenea, au fost repuse in stare de functionare aproximativ 45% din posturile de transformare avariate. Pe de alta parte, pe masura ce unele localitati sunt reconectate la retelele electrice, in alte zone se produc avarii si incidente, se arata in comunicat. (C.P., G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.