Societatea Nationala a Lignitului Oltenia vireaza clubului Pandurii aproape un milion de euro pe an, desi legea interzice sponsorizarile societatilor private de catre regiile de stat.

Promovata birocratic in Liga I dupa retrogradarea Sportului Studentesc din cauza datoriilor, Pandurii Tirgu-Jiu a fost una dintre echipele-surpriza ale primei parti a intrecerii interne. Victoriile de pe gazon sint dublate si in birou, gruparea gorjeana urmind sa beneficieze de sponsorizari de la regiile autonome si de la autoritatile locale, desi legea interzice astfel de ajutoare de stat. Societatea Nationala a Lignitului Oltenia va aloca echipei Pandurii trei milioane de lei, la fel ca in 2006, a anuntat miercuri seara directorul general al SNLO, Dan Burlan, care este membru al Consiliului de Administratie al clubului Pandurii. Acesta a precizat ca exista un protocol prin care SNLO si complexurile energetice vor asigura finantarea echipei in continuare, cel putin trei ani: „Sustinerea financiara pentru club va veni atit de la SNLO, cit si de la complexurile energetice Rovinari si Turceni".

Bani si de la autoritatile locale

Pe linga SNLO si complexurile energetice, Pandurii este sustinuta si de USMO si de ARTEGO, ca membri fondatori ai clubului, si se bucura si de sustinere financiara din partea autoritatilor locale, primarul Florin Circiumaru oferind, in tur, prime de un miliard de lei de la bugetul local, in urma unui pariu pierdut cu presedintele clubului de fotbal, Marin Condescu. In sezonul trecut, clubul Pandurii a avut un buget de 75 de miliarde de lei, din care 28 de miliarde de la SNLO, 16 miliarde de la CET Turceni si 15 miliarde de la CET Rovinari.

MEC face ancheta

Legea sponsorizarii, modificata anul trecut, prevede ca „institutiile si autoritatile publice, societatile comerciale cu capital majoritar de stat si regiile autonome nu pot efectua activitati de sponsorizare avind ca beneficiari persoane fizice si asociatii familiale (…) precum si societati comerciale cu capital privat". Conform site-ului oficial al clubului gorjean, SNLO si celelalte complexuri energetice figureaza ca sponsori la Pandurii.

Ministerul Economiei, cel care are in subordine SNLO si complexurile energetice, promite ca se va apleca asupra problemei. „Ministrul Economiei va numi un nou sef al Corpului de Control care, printre altele, va verifica si conditiile de finantare a clubului de fotbal", ne-a transmis ministerul, prin Biroul de presa.