Directorii CNH se plimba prin lume pe banii companiei, dar sumele cheltuite sint secrete de serviciu.

Cheltuielile cu deplasarile in strainatate facute de sefii minerilor din Valea Jiului au devenit secrete de serviciu, desi banii au fost decontati din bugetul Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Potrivit MEDIAFAX, in fiecare luna din 2006, directorii din CNH au iesit din tara, in conditiile in care compania este cel mai mare datornic la bugetul de stat, iar minerii acuza ca utilajele sint vechi si neperformante. Aproape toti directorii, in frunte cu directorul general, Daniel Surulescu, au vizitat insa „in interes de serviciu" Polonia, Franta, Germania, Letonia sau Elvetia.

Chestionat de corespondentul MEDIAFAX, seful Serviciului de relatii cu presa de la CNH, Daniel Boteanu, a spus ca informatiile referitoare la deplasarile in strainatate au fost trecute de conducerea companiei la capitolul „informatii secrete de serviciu", in conformitate cu Legea nr. 182 privind informatiile clasificate, si nu pot fi facute publice. Cu alte cuvinte, directorii CNH pot calatori oriunde in lume, pe banii companiei, fara ca vreo persoana sa le poata cere socoteala.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, promite ca va proba corectitudinea clasificarii acestor informatii. Potrivit Biroului de presa al institutiei, „ministrul apreciaza ca, in principiu, acest lucru nu este corect. Este o prevedere veche, din 2004, iar ministrul va dispune o verificare a aplicarii Legii nr. 182 la CNH".