Deutsche Welle relateaza ca vremea nefavorabila si cozile lungi au creat o stare de nervozitate si nemultumire fata de autoritatile locale si cele de la Bucuresti. Procedura de programare online pentru obtinerea vizelor romanesti s-a blocat din cauz
Deutsche Welle relateaza ca vremea nefavorabila si cozile lungi au creat o stare de nervozitate si nemultumire fata de autoritatile locale si cele de la Bucuresti. Procedura de programare online pentru obtinerea vizelor romanesti s-a blocat din cauza numarului mare de cereri din ultimele zile. Desi in capitala Republicii Moldova ploua torential, mii de persoane asteapta in fata Consulatului roman.
Circulatia pe strazile din jurul oficiului diplomatic a fost restrictionata, iar oamenii revoltati acuza autoritatile locale si pe cele din Romania de lipsa de respect pentru cetateni. Guvernul comunist de la Chisinau a ignorat demersurile Romaniei in vederea deschiderii a inca doua consulate la Balti si Cahul. Din aceasta cauza, cetatenii moldoveni care inca nu au dobandit nationalitatea romana sunt nevoiti sa astepte zi si noapte la poarta Consulatului pentru a primi vize. Chiar daca a suplimentat numarul angajatilor, consulul Romaniei la Chisinau, Ionut Dicu, sustine ca nu pot face fata numarului mare de solicitanti.
Ministerul roman de Externe sustine ca a luat si va lua in continuare masuri privind cresterea temporara a capacitatii sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau de procesare a cererilor de viza pentru cetatenii moldoveni care formeaza cozi imense in fata cladirii Consulatului, informeaza Mediafax. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.