Parintii unei fetite de noua ani care sufera de o afectinue grava a creierului au apelat la un tratament controversat care i-a oprit cresterea, spunand ca au facut aceasta alegere doar pentru binele copilului, relateaza Sky News. Ashley sufera de o b
Parintii unei fetite de noua ani care sufera de o afectinue grava a creierului au apelat la un tratament controversat care i-a oprit cresterea, spunand ca au facut aceasta alegere doar pentru binele copilului, relateaza Sky News. Ashley sufera de o boala grava a creierului cunoscuta sub numele de encefalopatie statica, care o impiedica sa mearga, sa vorbeasca, sa ridice capul de pe perna sau sa inghita mancare. In urma cu trei ani, cand Ashley a inceput sa manifeste primele semne de pubertate, parintii ei au fost de acord ca medicii sa ii scoata uterul, apendicele si sanii in formare. Apoi a fost tratata cu doze mari de estrogen pentu a-i opri cresterea. Parintii ei, doi medici din Seattle, au spus ca cea mai buna solutie pentru copil este sa fie "mentinuta mica". Ei au apelat la aceasta metoda pentru a-i imbunatati copilului lor viata si nu pentru a face situatia mai convenabila pentru ei.
Cei doi soti spun ca, ramanand mica, fata va primi mai multe ingrijiri din partea oamenilor care o pot, astfel, transporta mai usor si nu o vor lasa "stand intinsa intr-un pat, uitandu-se la televizor toata ziua". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.