Actiunile Transelectrica, Banca Transilvania, Biofarm, Antibiotice, BRD, Petrom se afla in atentia investitorilor institutionali.

Dow Jones Indexes si Wilshire Associates au inclus, la 2 ianuarie 2007, o serie de companii din Romania, Bulgaria si Islanda in indicii Dow Jones Wilshire Global. Astfel, Romania si Bulgaria vor fi luate in considerare in calculul indicilor Dow Jones Wilshire Global Total Market si Dow Jones Wilshire Emerging Markets, iar Islanda va fi inclusa in Dow Jones Wilshire Global Total Market si Dow Jones Wilshire Developed Markets, se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

„Includerea celor 11 companii romanesti in indicele Dow Jones Wilshire Global Total Market are un scop pur statistic. Dar ele vor deveni astfel mai interesante pentru investitori", ne anunta Stere Farmache, director general la BVB.

Indicele Dow Jones Wilshire Global Total Market cuprinde 12.449 de companii din 59 de tari si reflecta evolutia in ansamblu a economiei mondiale. „Investitorii institutionali sint interesati de piete noi pentru a genera randamente si au nevoie de indici, pentru a se orienta", a declarat, in comunicat, presedintele Dow Jones Indexes, Michael A. Petronella.

Dow Jones Wilshire

De asemenea, trebuie spus ca vor fi disponibili si indici bursieri la nivelul celor trei state. Valoarea de baza a indicilor Dow Jones Wilshire Iceland, Dow Jones Wilshire Bulgaria Index si Dow Jones Wilshire Romania a fost stabilita la 1.000 de puncte, la 31 decembrie 2006.

„Printre cele 11 companii se numara Transelectrica, Banca Transilvania, Biofarm, BRD, Antibiotice, Petrom, Rompetrol Rafinare Constanta. Trebuie sa mentionez ca firmele din Dow Jones World Index nu sint identice cu cele din BET", sustine Stere Farmache.

Companii romanesti din Dow Jones World * Petrom SA

* BRD - Groupe Société Générale

* Banca Transilvania SA

* Rompetrol Rafinare Constanta

* Banca Comerciala Carpatica SA

* Impact SA Bucuresti

* Antibiotice SA Iasi

* Biofarm SA

* Transelectrica SA

* Zentiva SA

* Turbomecanica SA Bucuresti