Pentru a rezolva criza demografica, autoritatile vor sa aduca romani de prin vecini.

Autoritatile au gasit solutia pentru imbatrinirea populatiei din Romania: imigratia. In proiectul de strategie a imigratiei pentru perioada 2007-2010, publicat pe site-ul Ministerului Administratiei, se arata ca in 2050 Romania va mai avea doar 16 milioane de locuitori, dintre care peste jumatate pensionari.

Dorin Tepusa, seful biroului UE din cadrul Autoritatii pentru Straini (ApS), spune ca statul trebuie sa acorde facilitati imigrantilor care creeaza locuri de munca si care fac investitii importante, cum ar fi „accelerarea procedurilor si reducerea birocratiei" sau „exceptarea lor de la anumite conditii cerute de lege".

Imigrantii ar putea umple si golurile de pe piata muncii, in domenii cum sint constructiile sau industria textilelor. Tiberiu Trifan, director adjunct ApS, afirma ca, cel mai probabil, vor fi vizati cetatenii de origine romana din tarile din jurul Romaniei, ca Ucraina sau Republica Moldova, si apoi cetatenii din celelalte state. De asemenea, Dorin Tepusa a subliniat ca o masura prevazuta in strategia pentru combaterea migratiei ilegale si a traficului de forta de munca este informarea potentialilor lucratori straini cu privire la domeniile in care se pot angaja si riscurile muncii la negru inca de cind sint la ei in tara.