In judetul Gorj circulatia de pe DN67C (Novaci-Ranca) s-a blocat din cauza zapezii abundente si a viscolului puternic, la fel si pe DN67D (Targu-Jiu-Baile Herculane), blocat intre localitatile Godeanu (judetul Mehedinti) si Baile Herculane (Caras-Sev
In judetul Gorj circulatia de pe DN67C (Novaci-Ranca) s-a blocat din cauza zapezii abundente si a viscolului puternic, la fel si pe DN67D (Targu-Jiu-Baile Herculane), blocat intre localitatile Godeanu (judetul Mehedinti) si Baile Herculane (Caras-Severin). Circulatia s-a mai blocat pe DN73C (Curtea de Arges-Piatra) in dreptul localitatii Ciofrangeni din cauza alunecarilor de teren provocate de precipitatii, traficul fiind deviat prin Campulung spre Pitesti pe DN73 si din Ramnicu Valcea spre Pitesti, pe DN7. De asemenea, pe DN73C (Curtea de Arges-Tigveni) circulatia este inchisa din cauza unei alunecari de teren active. Si pe DN73D (Vulturesti-Hartiesti) o alunecare de teren a provocat blocarea circulatiei, in acest caz fiind indicate rute ocolitoare pe DN73 si DN 72A. Totodata, se circula cu dificultate pe mai multe sectoare de drum: DN10 (Buzau-Brasov) din cauza unei alunecari de teren de la Gura Siriului (Buzau), pe DN22D (Horia-Ciucurova-Teleorman) din cauza degradarii carosabile ca urmare a ploilor abundente, pe DN3 (Bucuresti-Tamadau) intre Branesti (Ilfov) si Fundulea (Calarasi) din cauza surparii unui podet. Se mai circula cu dificultate si pe DN3B (Calarasi-Fetesti) din cauza drumului afectat de inundatiile din aprilie-iunie 2006, pe DN3B (Fetesti-Vladeni-Ialomita) din cauza soselei afectate de revarsarea Dunarii in mai-iunie 2006, precum si pe DN56A (Rogova-Hanova-Mehedinti) si pe DN67 (Motru-Targu Jiu). Alunecarile de teren si tasarile de terasament au generat trafic dificil si pe DN72A (Targoviste-Campulung), DN73 (Pitesti-Brasov) si DN 73C (Curtea de Arges-Campulung).
Capitala speriata de inundatii
Lapovita a cazut ieri in Capitala pe tot parcursul zilei, astfel ca in jurul gurilor de canalizare s-au format pungi de apa care au ingreunat circulatia rutiera, dar si pe cea pietonala, de la semafoare. Autoritatile s-au declarat optimiste, intrucat prognoza meteo anunta incalzirea vremii, incepand din aceasta dimineata si continuand pana duminica, zi in care temperatura va atinge 8 grade Celsius. Razvan Murgeanu, viceprimarul general al Capitalei, a declarat, ieri, dupa sedinta Comandamentului de deszapezire, ca prognoza meteorologica este linistitoare pentru urmatoarele ore, iar efectivele firmelor de salubrizare au actionat cum trebuia, direct pe zonele fierbinti ale orasului, pe pante si poduri. ,,In aceasta noapte, vor fi minus 4 grade si exista pericolul de inghet, dar vom face tratamente la sol, incepand cu ora 18.00, gradual, cat va fi necesar, si ne vom opri cand se va putea circula bine. Am constatat insa ca sunt foarte multe pungi de apa, pentru ca gurile de canal sunt infundate, nepermis de multe, si din aceasta cauza am luat legatura cu Apa Nova, sa ia masuri. Daca nu vor face echipajele lor, vom solicita ajutorul altor firme care au echipamente de interventie pentru astfel de situatii", a spus Murgeanu. El a precizat ca gurile de canalizare s-au infundat deoarece scurgerile nu au fost curatate la timp, in toamna. O alta cauza ar fi, potrivit edilului, si solutiile antiderapante aruncate pe strada care, in amestec cu zapada si mizeria de pe strazi, au condus la formarea pungilor de apa.
Porturi inchise
Traficul pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost restrictionat, iar un port maritim a fost inchis, din cauza vantului puternic. Navele cu barje goale nu au avut voie sa circule pe canalele navigabile, iar Portul Constanta Sud Agigea a fost inchis.
Transportul feroviar si cel aerian se desfasura normal, in conditii de iarna. Unele trenuri au inregistrat intarzieri, insa nici o linie nu a fost inchisa. Circulatia aeriana nu a fost restrictionata si nici un aeroport nu a fost inchis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.