Transmiterea ilegala a meciurilor, ora de incepere a partidelor si pretul biletelor alunga englezii de pe stadioane. 

Considerata drept unul dintre cele mai spectaculoase sezoane din fotbalul britanic din ultimii ani, editia din
Transmiterea ilegala a meciurilor, ora de incepere a partidelor si pretul biletelor alunga englezii de pe stadioane.

Considerata drept unul dintre cele mai spectaculoase sezoane din fotbalul britanic din ultimii ani, editia din 2006-2007 a Premier League aduce, in ciuda luptei incrincenate pentru titlu care se da intre Manchester United si Chelsea, un numar tot mai mic de fani in tribunele stadioanelor. Desi la prima vedere audienta generala pentru prima parte a campionatului, in comparatie cu anul trecut, a crescut semnificativ, sugerind ca suporterii sint dispusi sa nu tina seama de banii pe care trebuie sa-i scoata din buzunar pentru a vedea cele mai bune echipe engleze la treaba, situatia sta cu totul altfel, cum se arata in studiul oferit publicitatii de Inside Sport.

Crestere artificiala

In analiza facuta de statisticieni este usor de observat ca numeroase cluburi cu traditie se lupta din greu pentru a aduce un public cit mai numeros in tribune, in conditiile in care tot mai putini sint interesati de lumea sportului-rege in tara care a dat lumii fotbalul. Numarul spectatorilor la cele 20 de echipe din Premier League, calculat de Inside Sport, a crescut dupa noua etape disputate cu 604 unitati, de la 33.560 la 34.164 de spectatori. Departe de a fi obiectiva, aceasta concluzie a exclus un element esential precum marirea capacitatii arenelor, Arsenal si Manchester United fiind printre cluburile care si-au marit semnificativ numarul de locuri. Spre deosebire de sezonul trecut, cind au jucat pe Highbury (38.500 de locuri), noul stadion al celor de la Arsenal, Emirates, are o capacitate de 60.114 locuri, in timp ce dezvoltarea stadionului Old Trafford a dus la marirea capacitatii de la 68.765 la 75.688 de locuri.

Departe de stadioane

Motivele pentru care englezii nu se mai arata atit de interesati de a face atmosfera pe arenele din Albion sint determinate de felul in care un club se ingrijeste de suporteri. Modul in care sint tratati fanii cind echipa lor joaca in deplasare, fapt ce influenteaza numarul celor care isi insotesc favoritii, apoi transmiterea ilegala a meciurilor din Premier League in pub-uri, lucru care a dus la scaderea numarului de spectatori la meciurile unei formatii precum Newcastle, dar si cresterea pretului biletelor sint citeva dintre cauzele care stau la baza acestui fenomen. Acestora li se adauga ora de incepere a meciurilor programate in nocturna, care face greoaie gasirea mijloacelor de transport, dar si lipsa de experienta a unor cluburi in gestionarea organizarii meciurilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.