Raportat la euro, moneda nationala continua sa bata record dupa record, la apreciere.

In prima sedinta de tranzactionare a BNR, ieri, leul a aratat ca a reluat cursa impotriva monedelor euro si dolar, moneda nationala apreciindu-se
Raportat la euro, moneda nationala continua sa bata record dupa record, la apreciere.

In prima sedinta de tranzactionare a BNR, ieri, leul a aratat ca a reluat cursa impotriva monedelor euro si dolar, moneda nationala apreciindu-se, fata de ambele valute, la niveluri care nu au mai fost atinse de multi ani.

Leul s-a apreciat cu peste doi bani pina la 3,3560 lei/euro, valoare pe care nu a mai atins-o din decembrie 2002, iar fata de dolar s-a apreciat cu peste trei bani, pina la 2,5374 lei/dolar, curs la care nu a mai ajuns din noiembrie 2000, potrivit datelor bancii centrale.

Aprecierea leului este pusa de analisti pe seama intereselor puternice ale investitorilor straini pentru leu.

Cursul oficial afisat, ieri, arata un nivel de 3,3560 lei/euro, respectiv o apreciere a leului cu 257 de lei vechi fata de euro (0,76%), comparativ cu nivelul de la sfirsitul anului trecut, cind Banca Nationala a afisat un curs de 3,3817 lei pentru un euro. Moneda unica europeana nu a mai scazut sub acest nivel din 3 decembrie 2002, cind cursul oficial era de 33.457 de lei vechi/euro (3,3457 de lei/euro).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.