Tribunalul administrativ din Paris a hotarat, saptamana aceasta, sa revoce interdictia impusa, la 28 decembrie, de Prefectura asupra distribuirii ciorbei in cauza catre grupurile defavorizate, pe motiv ca ingredientul cheie - carnea de porc - ar fi d
Tribunalul administrativ din Paris a hotarat, saptamana aceasta, sa revoce interdictia impusa, la 28 decembrie, de Prefectura asupra distribuirii ciorbei in cauza catre grupurile defavorizate, pe motiv ca ingredientul cheie - carnea de porc - ar fi discriminatoriu fata de persoanele de confesiune iudaica sau islamica. Instanta a permis reintroducerea acesteia in meniul saracilor, aratand ca mancarea respectiva nu aduce atingere ordinii publice si nici nu constituie o discriminare vadita, noteaza Reuters. Si, totusi, lucrurile nu se anunta nici pe departe a fi fost transate, reprezentantii Prefecturii fiind asteptati, ieri, sa faca apel la decizia Tribunalului parizian, insusi primarul Capitalei franceze declarandu-se "scandalizat" de verdict. "In fata acestei initiative cu accente xenofobe, doresc sa exprim, inca o data, dorinta municipalitatii de a denunta si a combate toate formele de discriminare, rasism si antisemitism", a declarat socialistul Bertrand Delanoe, primar al Parisului din martie 2001. Distribuirea ciorbei de porc catre categoriile defavorizate exclude "cu buna stiinta" evreii si musulmanii, a opinat edilul nascut intr-o tara majoritar musulmana, Tunisia. Scandalul ciorbei a debutat pe fondul initiativei asociatiei umanitare "Solidaritatea francezilor", de a distribui saracilor o ciorba de porc. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.