Rusoaica se afla pe primul loc in topul „Sports Illustrated’’, care are sase americance printre primele zece frumuseti.

Sportul a devenit pentru cele mai multe vedete ale domeniului un simplu apanaj al veniturilor din publicitate, transpiratia de la sedintele foto fiind mult mai scump vinduta decit o spectaculoasa confruntare in finala de la Wimbledon sau pe circuitul de Formula 1 de la Monte Carlo. Frumusetea este intotdeauna un atu care compenseaza deseori talentul sportiv, cazul modestei tenismene Anna Kournikova fiind semnificativ, rusoaica aflindu-se a treia pe podiumul celor mai sexy sportive din 2006 stabilit de revista „Sports Illustrated’’, desi s-a retras de ceva vreme din activitate.

Un as si pe terenurile de tenis, in 2006 terminind pe locul secund in ierarhia WTA, Maria Sarapova a fost aleasa cea mai frumoasa sportiva, marea sa invinsa fiind voleibalista americana Gabrielle Reece. In primele zece locuri ale clasamentului alcatuit pe baza voturilor exprimate de un juriu format din top-modele celebre se mai afla sase sportive din SUA, dar ex-sovieticii contrabalanseaza cu Elena Dementieva, Anastasia Miskina sau Yelena Isinbaeva. Francezii se mindresc cu inotatoarea Laure Manaudou, in timp ce italienii se pot lauda cu sportive precum Sophie Sandolo (golf), Flavia Pennetta (tenis), Margherita Granbassi (scrima), Vincenza Cali (atletism) sau Tania Romano (patinaj).

Sarapova fusese desemnata de publicatia „Vogue" una dintre cele mai elegante femei din lumea anului 2006. Chiar daca o cariera de manechin ar fi poate mai profitabila pentru ea, cistigind peste 25 de milioane de euro din publicitate, Sarapova nu vrea sa renunte la sport.

„Sint foarte multumita de cariera mea. Muncesc foarte mult in tenis si nu pot sa spun acelasi lucru si in ceea ce priveste modellingul", a spus Sarapova, aflata la Hong Kong pentru a participa la un turneu. Cistigatoarea turneului de la Wimbledon in 2004 si a editiei de anul trecut a US Open a precizat ca este hotarita sa mai obtina performante si ca nici macar nu s-a gindit la retragere. „Nu vreau sa prezic viitorul. Nu se stie niciodata. Pot sa ma trezesc miine si sa spun ca nu mai vreau sa joc. Insa deocamdata nu este cazul", a explicat sportiva.

Top „Sports Illustrated’’ 1. Maria Sarapova (Rusia, tenis)

2. Gabrielle Reece (SUA, volei)

3. Anna Kournikova (Rusia, tenis)

4. Carrie Tollefson (SUA, atletism)

5. Amy Acuff (SUA, atletism)

6. Malia Jones (SUA, surfing)

7. Alisa Camplin (Australia, schi acrobatic)

8. Gretchen Bleiler (SUA, snowboarding)

9. Tanith Belbin (SUA, patinaj artistic)

10. Anna Rawson (Australia, golf)