"Romani,
Am trait un an important pentru stabilitatea Romaniei, plin de evenimente si de neprevazut, dar plin de intelesuri pentru viitorul democratic si liber al tarii noastre. Stiu ca, pentru sute de mii dintre voi, acest an a fost greu, cu neajunsuri si dificultati. Si, ca intotdeauna, rezultatele bune pe care le-a obtinut tara noastra vor lua timp pana sa le simtiti in viata de zi cu zi.
Dar nu trebuie sa uitam ca ceea ce implinim la 1 ianuarie 2007 reprezinta un mare pas inainte. In vremea in care am avut privilegiul de a conduce Natiunea noastra, mai mult de sase decenii in urma, visul nostru era sa devenim un partener egal intr-o Europa stabila, prospera si sigura, independenti in casa noastra, dar strans legati de toti prietenii nostri europeni in ce priveste prosperitatea si securitatea. Pentru prima oara in sase decenii, acest vis - care mi s-a parut, aproape toata viata, departe - a devenit realitate.
Multe ne mai raman de facut. Insa trebuie sa ne felicitam cu totii pentru ceea ce am implinit in acest an, fiindca nu este meritul unui singur om, nici al unui partid politic, ci al intregii natiuni.
Casa Regala este o intrupare a vocatiei europene a Romaniei, a traditiilor, stabilitatii si continuitatii natiunii. Anul care trece a adus aniversarea rotunda a catorva evenimente izvorate in mod egal din vointa nationala si din vocatia europeana a Romaniei: 140 de ani de la venirea pe tronul Romaniei a Domnitorului Carol I, proclamat principe suveran in ziua de 10 mai 1866, 125 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, sub sceptrul Regelui Carol I, la 10 mai 1881, si 100 de ani de la cea mai elocventa si pragmatica expresie europeana a unei Romanii moderne, Expozitia Nationala Romana.
Va multumesc ca, in numar atat de mare, v-ati amintit si ati onorat, asa cum se cuvine, aceste fapte fundamentale din istoria noastra moderna. Privind catre Noul An, nu trebuie sa uitam de fratii si surorile noastre din Moldova vecina; nici de romanii aflati pe meleagurile din apropierea noastra.
Romani,
Fie ca anul 2007 sa aduca sanatate si fericire in casele voastre si mai multa generozitate si gesturi responsabile celor care decid politic soarta unui popor intreg! In anul care a trecut, Familia mea a muncit din greu pentru binele tarii noastre. Vom continua sa facem acest lucru pana la sfarsitul vietii, cu intelegerea ca aceasta nu este numai o datorie, ci si o profesiune.
Va doresc tuturor un An Nou fericit! Si va cer sa va alaturati mie si Familiei mele intr-o rugaciune pentru o Romanie stabila, prospera si unita, in anul 2007. incepand de la 1 ianuarie, Romania are nevoie de loialitate.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!"