Anuntul, facut de editia online a publicatiei de stiri juridice Law.com, mai spune si ca directorul executiv al companiei Apple, Steve Jobs, si-a angajat un avocat propriu care sa il reprezinte in cazul investigatiei condusa de autoritatea americana
Anuntul, facut de editia online a publicatiei de stiri juridice Law.com, mai spune si ca directorul executiv al companiei Apple, Steve Jobs, si-a angajat un avocat propriu care sa il reprezinte in cazul investigatiei condusa de autoritatea americana U.S. Securities & Exchange Commission si de Departamentul american de Justitie, spune Reuters.
Reuters nu a putut verifica imediat anuntul facut. Oficialii companiei Apple nu au putut fi gasiti imediat pentru declaratii.
Actiunile Apple au scazut cu 4,09 dolari, la valoarea de 77,43 dolari, in deschiderea sedintei de tranzactionare la Nasdaq.
Compania a anuntat mai demult ca se asteapta la modificarea rezultatelor financiare anumite perioade, dupa ce vor fi identificate neregulile din contabilitatea optiunilor.
Analistii au spus ca grija lor principala este ca investigatia ar putea duce la plecarea lui Steve Jobs, fondator al companiei care fost elogiat pentru relansarea producatorului de computere Apple, prin lansarea aparatelor digitale de ascultat muzica de tip iPod si relansarea liniei de calculatoare Mac.
Boardul Apple a spus, in octombrie, ca Jobs stia ca optiunile pe actiuni au fost antedatate, in unele cazuri. Boardul a risipit orice suspiciune asupra lui Jobs, sustinand ca acesta nu a avut niciun avantaj din bonusuri si ca nu ar fi stiut care sunt implicatiile contabile.
Apple este una dintre cele aproape 160 de companii care fie se afla sub investigatie federala, fie au lansat propriile lor cercetari, ca sa vada daca au fost modificate date sau optiuni, in beneficiul directorilor care ar fi primit bonusuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.