Mii de oameni s-au adunat, joi seara, in districtul Harlem din New York pentru a-i aduce un ultim omagiu starului muzicii soul James Brown, care a murit luni, la varsta de 73 de ani, informeaza BBC News Online. Fanii au cantat si au dansat pe muzica
Mii de oameni s-au adunat, joi seara, in districtul Harlem din New York pentru a-i aduce un ultim omagiu starului muzicii soul James Brown, care a murit luni, la varsta de 73 de ani, informeaza BBC News Online. Fanii au cantat si au dansat pe muzica artistului, in timp ce sicriul sau auriu era purtat de-a lungul strazilor din Harlem, intr-o trasura trasa de cai. Trupul neinsufletit a fost depus la teatrul Apollo, o sala de spectacol pe care Brown o iubea. Printre cei care si-au luat ramas bun de la artist s-a aflat si reverendul Al Sharpton, un cunoscut activist pentru drepturile negrilor, care a declarat ca James Brown a schimbat ritmul muzicii in intreaga lume. "El nu si-a <<diluat>> niciodata muzica... se spunea ca pe domnul Brown trebuie sa-l mai domolesti cu apa", isi amineste Sharpton, care l-a impresariat pe cantaret in anii '70. De asemenea, el a spus ca James Brown a fost un important simbol pentru afro-americani. Pe strazile din jurul teatrului Apollo, multimi de oameni au dansat in timp ce trupul neinsufletit al lui Brown a fost asezat pe scena pe care artistul si-a facut debutul in 1956. Pe cand muzica lui se auzea dintr-o multime de casetofoane, iar oamenii cantau afara, cantecele lui Brown au umplut sala de spectacole unde fanii au intrat in tacere si au trecut pe langa catafalc. Cantaretul a fost depus imbracat intr-un costum albastru, cu manusi albe si pantofi argintii. Trupul lui Brown a fost dus apoi in orasul sau natal Augusta, din statul Georgia, unde ieri a avut loc ceremonia de inmormantare. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.