Ziaristii din intreaga lume iau sub lupa Romania si Bulgaria pentru a vedea daca cele doua tari sint gata de aderare.

O tara cu o coruptie obsedanta, cu o cultura a lipsei de legi si de bani", comenteaza despre tara noastra presedintele Camerei de Comert Franco-Romane, citat de publicatia Les Echos". Articolul, publicat cu ocazia integrarii Romaniei in UE, prezinta o viziune sceptica asupra stadiului reformelor de la noi si arata ca, desi Bucurestiul s-a invrednicit in ajunul aderarii, multe probleme ramin inca nesolutionate.

Orfanii

Presa britanica este si ea in cautare de subiecte despre Romania in aceasta perioada. ,,The Guardian" publica un articol despre orfelinatele din tara noastra si concluzioneaza ca, chiar daca abandonul si integrarea familiala a copiilor ramin o problema, situatia copiilor orfani din Romania s-a imbunatatit dramatic".

Rosia Montana

La rindul sau, ,,International Herald Tribune" a gasit ca este momentul sa isi informeze cititorii despre cazul Rosia Montana. IHT precizeaza ca, o data ce Romania va deveni membru UE, Comisia Europeana ar putea interveni pentru a arbitra conflictul dintre compania canadiana si satenii care se opun deschiderii minei.