Posturile romanesti s-au pregatit cu sirg pentru ultima noapte din acest an: Revelioane din toate colturile planetei, editii speciale, Hollywood, filme cu surprize, best of-uri si transmisiuni in direct.

Televiziunile au mesterit Revelionul acesta mai abitir decit in alti ani. Pentru ca numaratoarea inversa nu va aduce romanii doar intr-un an nou, ci si in Uniunea Europeana, pe 31 decembrie, micile ecrane romanesti vor fi invadate de „special".

Printre meridiane

In ultima zi din 2006, Realitatea face ocolul Pamintului in toate Revelioanele. Din ora in ora, postul va transmite traditiile si curiozitatile popoarelor, in functie de meridianul pe care se afla, din Kiribati, prin Japonia, ajungind la Romania, continuind prin Paris, Londra, Copacabana si in final in Mexic si in Guatemala.

Printre numaratorile inverse ale continentelor isi vor face loc transmisiuni in direct din diferite locatii - de la circiumi si saloane de coafura pina la Podul Prieteniei, plus stiri despre cum vor petrece politicienii sau retrospectivele anului care se termina.

De la ora 9.30, Dan Chisu driver si Teo special guest vor prelua stafeta, iar intre orele 00.00 si 1.00, ei vor intra in Romania „no man’s land": harmalaie live in Piata Universitatii, reportaje din vama care se deschide -Ungaria, si cea care se inchide - Moldova.

ProRevelion in trei culori

Trustul Pro are o oferta de trei feluri: vedetele din Pache intre dans, muzica si glume made in Romania, spiritul latino pe Acasa si import sanatos de Hollywood la PRO Cinema.

PRO TV incepe de la ora 17.00, cu un bilant al celor „mai tari momente din 2006" la „Stirile PRO TV", si va continua cu jurnalul de la ora 19.00, unde romanii vor afla cum isi petrec Revelionul conationalii mai bogati, mai faimosi, dar si cei mai saraci. Este programat, de la ora 20.00, „Best of"-ul productiilor proprii, iar in ultimele doua ore, pina la miezul noptii, vedetele PRO vor incepe numaratoarea inversa pina la integrare. In ultima parte, europeni deja, romanii pot urmari Sukar, cu un concert cintat din „Suflet de tigan".

Vedete mari si mici

Prin urmare, pe 1 ianuarie, „Stirile PRO TV" se muta la Bruxelles cu tot cu Andreea Esca si echipa tehnica, transmitind principalul jurnal de stiri chiar din capitala Uniunii Europene. Dupa 11 ani de PRO TV, Esca va da celebra „Buna seara, Romania, buna seara, Bucuresti!" pe „Buna seara, Romania, buna seara, Europa!".

Brad Pitt, Angelina Jolie, Michael Jackson si alti colegi de breasla hollywoodiana vor defila in ultima zi din an pe PRO Cinema, intr-o retrospectiva a „Stirilor mondene ale anului 2005". Apoi, impreuna cu PRO TV International, va transmite integral show-ul PRO FM, „The Hit Factory", din Piata Revolutiei. De la ora 4.30, autohtonii pot ride de Clinton, rasism si sex, iar Chris Rock ii va ajuta in acest sens, in show-ul „Mare si negru".

Acasa TV vine pe 31 decembrie cu destainuirile lui Rudy Rodriguez, cei de la Rebelde intr-o noua editie „Otro Rollo", „Premiile Grammy pentru muzica latino 2006" si filmul „Pacatele parintelui Amaro".

Concurenta cu iezi si capre

Rivalii din Baneasa le vor tine piept cu un „Revelion de poveste". Vedetele Antena 1 vor parodia personajele din basme: Dan Negru este lupul, Lucian Mindruta, Andrei Zaharescu si Vlad Ionescu, iezii, oficialii postului pastrind insa capra sub acoperire. Prima TV incepe noul an cu trei editii speciale: „Cronica Circotasilor", de la ora 22.00, „Trasniti in NATO" si „Mondenii" si termina noaptea cu muzicalul din 1977, „Febra de simbata seara". B1 TV mizeaza sa atraga romanii cu petrecerea din vila de la Izvorani, organizata de Columbeni, dar si cu aparitia Monicai Birladeanu in serialul „Lombarzilor 8", in timp ce National TV va transmite Revelionul pregatit cu ocazia integrarii, care se va desfasura in Piata Universitatii, dupa „incalzirea" cu grupul Voua intr-un episod special din „Baronii".

Surprize, dar pe HBO

Pentru ca implineste jumatate de secol, televiziunea publica va desemna de Revelion telespectatorul anului: 50 de finalisti, din opt regiuni, plus Bucurestiul, se vor intrece in ultima noapte pe 2006. Batalia a inceput deja pe 26 decembrie, finala fiind programata chiar de Revelion, cind alesul TVR va primi o masina. Pentru cei care vor sa isi inceapa anul in plin concert, HBO si-a anuntat si el pachetul de Revelion: Depeche Mode in „Touring the Angel", concertul de pe stadionul Forum din Milano sau Coldplay. De la ora 00.10, box-office-ul de acasa a pregatit o „megapremiera" surpriza.