Din ianuarie 2007, primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, a confirmat ca va pastra in vama cu Bulgaria doar taxa epizootica de 45 RON. Declaratia a venit ca urmare a presiunilor facute de comisarul european bulgar, Meglena Kuneva (foto), care a amenint
Din ianuarie 2007, primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, a confirmat ca va pastra in vama cu Bulgaria doar taxa epizootica de 45 RON. Declaratia a venit ca urmare a presiunilor facute de comisarul european bulgar, Meglena Kuneva (foto), care a amenintat ca statul bulgar da in judecata Primaria din Giurgiu daca aceasta nu scoate taxele impuse vehiculelor ce tranziteaza granita romano-bulgara.

Cei care vor plati taxe in continuare vor fi extracomunitarii care trec prin Giurgiu. Potrivit primarului Iliescu, taxa pentru un autoturism ar putea fi de 45 RON, pentru autocare 2.300 RON, iar soferii de TIR ar trebui sa plateasca 900 RON. Valoarea totala a taxelor care se platesc in prezent pentru un autovehicul ce trece din Romania in Bulgaria este de peste 200 RON: o taxa locala de tranzit, de 45 RON, una ecologica, tot de 45 RON, o taxa de pod, de 21,5 RON, incasate de Primaria din Giurgiu.

Pe partea bulgara se aplica o taxa de drum de noua euro si una de igienizare de doi euro. Daca autovehiculul se intoarce in Romania, Primaria din Giurgiu incaseaza din nou bani: taxa ecologica de 45 RON si cea de salubrizare de 6,5 RON. (S.D.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.