Premierul Tariceanu va fi inconjurat de comisari europeni si de politicieni de marca din UE in noaptea aderarii.

Ziua de 31 decembrie va fi una incarcata pentru premierul Calin Popescu Tariceanu. Festivitatile dedicate aderarii Romaniei la UE vor incepe cu primirea, in dupa-amiaza zilei, a presedintelui Parlamentului European, Josep Borrell, a comisarului european pentru Extindere, Olli Rehn, si a sefului diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier.

Manifestarile festive vor debuta la ora 19.30, cu arborarea drapelului UE alaturi de cel al Romaniei, la Palatul Victoria. O garda de onoare va prezenta onorul, iar o fanfara va intona „Oda bucuriei", imnul Uniunii Europene. Pasul urmator in agenda lui Tariceanu va fi Ateneul Roman, unde, alaturi de invitati, va participa la un concert sustinut de tulnicaresele din Cimpeni, Loredana si fanfara din Cosmesti, Directia 5, Monica Anghel, Marcel Pavel.

Miezul noptii ii va gasi pe oficialii europeni si romani in Piata Revolutiei, unde se va incinge o „hora a bucuriei", un dans special conceput pentru acest eveniment. Sint asteptati trei comisari europeni, respectiv comisarul pentru Extindere, Olli Rehn, cel pentru Comunicare, Margot Wallstrom, precum si noul membru al CE, comisarul pentru multilingvism Leonard Orban. Presedintia Uniunii Europene va fi reprezentata de seful diplomatiei germane, Frank-Walter Steinmeier, in calitatea sa de presedinte al Consiliului European, o data cu preluarea de catre Germania a presedintiei UE, la 1 ianuarie 2007. Vor mai fi prezenti sefii diplomatiilor bulgara si daneza, Ivailo Kalfin, respectiv Per Stig Moller, ministrul irlandez al mediului, mostenirii culturale si guvernarii locale, Dick Roche, dar si vicepresedintele parlamentului german, Susane Kastner. Impreuna cu Tariceanu se vor mai afla liberalul european Graham Watson, baroneasa Nicholson de Winterbourne si Jonathan Scheele, cel care a reprezentat Comisia Europeana timp de cinci ani in Romania. Potrivit reprezentantilor Guvernului, manifestarile sint organizate de catre Artexim si vor costa 5,2 milioane RON, adica 1,5 milioane de euro.

Vladescu impreuna cu Tariceanu

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, va petrece noaptea de Revelion in Piata Revolutiei, alaturi de prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu. Ministrul Finantelor va merge in continuare cu premierul, pe 1 ianuarie, la Sibiu, la manifestarile care vor marca debutul programului „Sibiu – capitala culturala europeana".

Cel mai probabil, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, va fi in Piata Universitatii. „Trebuie sa fiu la Universitate, unde se va sarbatori trecerea in UE", ne-a declarat Berceanu. Mai multe va sti Berceanu dupa ce va lua legatura cu sefa sa de cabinet, deoarece il asteapta mai multe invitatii, printre care si una la Sibiu, pentru 1 ianuarie.