Un infractor, condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a jefuit in urma cu 20 de ani o sucursala a Bancii Frantei si aflat pe fuga de atunci, a fost arestat vineri la Paris, datorita unei infractiuni savarsite de verii lui, relateaza Le Figaro. Mil
Un infractor, condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a jefuit in urma cu 20 de ani o sucursala a Bancii Frantei si aflat pe fuga de atunci, a fost arestat vineri la Paris, datorita unei infractiuni savarsite de verii lui, relateaza Le Figaro. Miloud Hai, un algerian de 48 de ani, a participat, in 3 iulie 1986, impreuna cu alti noua complici, la unul dintre cele mai importante jafuri din Franta, furand in aceea zi echivalentul a 13,4 milioane de euro. Bine inarmat, commando-ul a actionat dimineata devreme, luandu-i ostatici pe casier si familia sa, care locuia la etajul cladirii sucursalei, precum si pe director si pe alti 30 de angajati. Ajutat de complicii sai, Miloud Hai a umplut cu bancnote noi si uzate mai multi saci, apoi membrii grupului au fugit in doua masini. Dupa doi ani, in ianuarie 1988, Oficiul Central pentru Reducerea Criminalitatii a interpelat 15 persoane, intre care si Miloud Hai, arestat la domiciliu. Interogat de politie, barbatul a recunoscut ca a furnizat masini commando-ului, a depozitat armele folosite in jaf si a luat 1,22 milioane de euro din captura. Repus in libertate in asteptarea procesului, Hai a reusit sa fuga. Acesta a fost condamnat la inchisoare pe viata in 1992. Ca in cazul altor trei complici care au reusit sa fuga, s-a emis pe numele sau un mandat de arestare. Trecutul a fost rascolit primavara trecuta, odata cu agresarea, pe 27 aprilie, a unui agent imobiliar din Neuilly sur Seine, de catre trei veri de-ai lui Miloud Hai. Amenintat cu arma, agentul a fost obligat sa deschida un seif din care rudele lui Hai au furat 15.000 de euro. Politia judiciara din Hauts de Seine a reusit sa dea de urma celui care, pana acum, a reusit "sa dejoace dispozitivele serviciilor de investigatie". Miloud Hai a fost prins vineri dimineata, cand iesea din apartamentul sau. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.